Actualitate

Cum arată declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator, OBLIGATORII de luni

Începând de luni, declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator vor fi obligatorii pentru deplasarea în timpul nopții.

 

 


Noi restricții vor fi introduse în România de luni, 9 noiembrie 2020, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID19. Declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator (vezi foto în GALERIE) vor fi obligatorii pe timp de noapte.

 


Noile modele pentru cele două documente au fost publicate de Guvernul României. Declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată AICI, iar adeverința de la angajator, AICI.

Cum trebuie completată declarația pe propria răspundere?

Românii vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere atunci când vor circula între orele 23 și 5 dimineața, în care să își treacă datele din buletin, motivul deplasării, data și semnătura. De asemenea, dacă locul de muncă le cere să se deplaseze în acest interval orar, românii vor trebui să prezinte o adeverință de la angajator care să ateste acest lucru.


 

Tot de luni, magazinele vor fi închise la ora 21:00. Farmaciile vor rămâne deschise, la fel și benzinăriile. Școlile din toată țara vor trece la cursuri online, rămânând deschise doar creșele și after-school-urile. De asemenea, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise, în toată țara.


Declarația pe propria răspundere va fi disponibilă online

Premierul Ludovic Orban a declarat joio seară că, spre deosebire de situația din timpul stării de urgență, cel mai probabil declarația va exista și în format eletronic, astfel încât să poată fi prezentat telefonul, în cazul unui control al poliției.

„Puțin ne-am mai îmbunătățit. E posibil să se accepte declarația pe format online, adică să arăți telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm, astfel încât să nu fie neapărat pe hârtie. Vor fi amenzi pentru nerespectarea regulilor. În toată țara”, a mai spus Orban.


De asemenea, șeful DSU Raed Arafat a declarat că aceasta poate fi scrisă și de mână.

CITEȘTE ȘI

Declarațiile pe propria răspundere vor fi reintroduse. Ce deplasări vor fi permise în carantina de noapte?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter