Actualitate

Curtea de Apel a dat dreptate Aeroportului Cluj. Cererea de amânare a plății ratelor a fost admisă

După câștigarea la Tribunal a procesului cu CEC Bank, care a refuzat să suspende plata ratelor pe timpul stării de urgență, Aeroportul Cluj a câștigat procesul și la Curtea de Apel.

Curtea de Apel a dat dreptate Aeroportului Cluj. Cererea de amânare a plății ratelor a fost admisă Curtea de Apel a dat dreptate Aeroportului Cluj. Cererea de amânare a plății ratelor a fost admisă

 

 


După victoria de Tribunalul Comercial Cluj, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a obținut câștig de cauză și la Curtea de Apel Cluj privind suspendarea plății ratelor pentru 9 luni, în baza ordonanței de urgență nr. 37/2020.

 


„Având în vedere că CEC nu a dorit să reeșaloneze creditul conform ordonanței de urgență dată de Guvern, în mod nejustificat, deși la Aeroportul din Suceava a reeșalonat, noi n-am adresat justiției, am câștigat procesul la Tribunal, ei au făcut apel și Aeroportul câștigat și la Curtea de Apel procesul. Mai au o cale de atac, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ne exprimăm nedumerirea cu privire la faptul că o bancă românească nu respectă legislația românească, nu dorește să ajute firmele românești, Aeroportul Cluj, în mod total nejustificat”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, pentru Monitorul de Cluj.

3,5 milioane de lei trebuia plătit în perioada aprilie - decembrie 2020

Tribunalul Comercial Cluj a hotărât, conform sentinței din 7 iulie 2020, că Aeroportul Cluj este îndreptățit să beneficieze de suspendarea plății ratelor pentru 9 luni, în intervalul lunile aprilie - decembrie, pentru un credit luat de la CEC Bank, în 2014. Creditul a fost luat pentru o perioadă de 20 de ani, pentru acoperirea cheltuielilor de extindere a pistei și are valoarea de 45 de milioane de lei. În perioada aprilie-decembrie 2020, Aeroportul ar fi trebuit să plătească suma de 3,5 milioane de lei din acest credit.


Aeroporturile și industria aviatică au fost cele mai printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus. În acest context, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a solicitat, la finalul lunii aprilie 2020, Consiliului Județean Cluj, ca și garant al creditului, să își dea acordul pentru amânarea plății ratelor la CEC Bank. Consilierii județeni au aprobat proiectul, însă CEC Bank a refuzat acordarea acestei facilități Aeroportului.

Amânarea plății ratelor până anul viitor este o facilitate prevăzută în Ordonanța de urgență nr. 37/2020, adoptată de Guvern în timpul stării de urgență, în contextul pandemiei de coronavirus.


CITEȘTE ȘI

Aeroportul Cluj, victorie în instanță: Tribunalul Comercial a aprobat cerearea de suspendare a plății ratelor

 

 

abonare newsletter