Actualitate

Aeroportul Cluj, victorie în instanță: Tribunalul Comercial a aprobat cerearea de suspendare a plății ratelor

Tribunalul Comercial Cluj a obligat CEC Bank să suspende plata ratelor pentru Aeroportul Cluj, pentru un credit luat în urmă cu 6 ani.

Aeroportul Cluj, victorie în instanță: Tribunalul Comercial Cluj a aprobat cerearea de suspendare a plății ratelor Aeroportul Cluj, victorie în instanță: Tribunalul Comercial Cluj a aprobat cerearea de suspendare a plății ratelor

Conform sentinței din 7 iulie, Aeroportul Cluj beneficiază de suspendarea plății ratelor pentru 9 luni, în intervalul lunile aprilie - decembrie. Creditul a fost luat în anul 2014 pentru o perioadă de 20 de ani, pentru acoperirea cheltuielilor de extindere a pistei și are valoarea de 45 de milioane de lei. În perioada aprilie-decembrie 2020, Aeroportul ar fi trebuit să plătească suma de 3,5 milioane de lei din acest credit.

„Admite în parte cererea de acordare a facilităților fiscale formulată de reclamantul AIAA CLUJ SA. Dispune reducerea obligației reclamantului de plată a taxei judiciare de timbre de la 38.085 lei la 19.042,5 lei și eșalonarea plăţii taxei judiciare de timbru astfel reduse în 12 rate lunare a câte 1.586,87 lei fiecare, scadente la data de 15 a fiecărei luni, prima rată fiind scadentă la data de 15 iulie 2020. Fără cale de atac”, se arată în soluția pe scurt din 30 iunie.


În contextul crizei generate de coronavirus în sectorul aviației, Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a solicitat, la finalul lunii aprilie 2020, Consiliului Județean Cluj, ca și garant al creditului, să își dea acordul pentru amânarea plății ratelor la CEC Bank. Consilierii județeni au aprobat proiectul, iar în 7 iulie instanța a admis cererea Aeroportului Cluj.

Amânarea plății ratelor până anul viitor este o facilitate prevăzută în Ordonanța de urgență nr. 37/2020, adoptată de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus.


CITEȘTE ȘI

Liber la zborurile spre Spania, Olanda și Marea Britanie! Spre ce destinații se reiau cursele de pe Aeroportul Cluj

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter