Sănătate

Compartimentul de primiri urgențe al Spitalului Clujana va fi extins. Investiție de 2,5 milioane de lei

Consilierii locali au aprobat documentația pentru realizarea lucrărilor de extindere a compartimentului de primiri urgențe al Spitalului Clujana.

Compartimentul de primiri urgențe al Spitalului CLujana va fi extins. Investiție de 2,5 milioane de lei Compartimentul de primiri urgențe al Spitalului CLujana va fi extins. Investiție de 2,5 milioane de lei

 

 


Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici la obiectivul de investiții „Lucrări de extindere compartiment primiri urgențe” Spitalului Clinic Municipal Clujana. Studiul de fezabilitate a fost întocmit de către SC SQM ARHITECTURE SRL.

 


Valoarea investiției se ridică la 2.501.146,25 lei (cu TVA), cu finanțare din fonduri de la bugetul local. Durata aprobată de realizare a investiției este de 3 ani.

Ce lucrări vor fi realizate?

Obiectivul general al proiectului îl constituie extinderea compartimentului de primiri urgențe al Spitalului Clujana, care în momentul de față nu mai face față cererii. Construcția nou propusă se va racorda la corpurile de clădire deja existente.


Obiectivele principale ale investiției sunt:

- Îmbunătățirea aclității serviciilor de asistență medicală și o distribuție echilibrată regională în vederea asigurării accesului egal al populației la servicii medicale
- Îmbunătătțirea calității vieții prin furnizarea de servicii sociale adaptate fiecărui tip de persoană care beneficiază de aceste servicii
- Creșterea speranței de viață prin oferirea de servicii sociale continue la un nivel profesional ridicat , în special categoriilor de persoane care prezintă un risc ridicat


Prin lucrările propuse, se urmărește asigurarea de spații adecvate exigențelor de desfășurare a activităților din cadrul CPU, respectiv asigurarea de spații administrative, de preluare și internare a pacienților, cât și camere de specialitate care să deservească funcțiunile existente din cadrul Compartimentului de Primiri Urgențe.

Spațiile construite vor asigura următoarele funcțiuni: salon CPU, cameră de gardă pentru medici, oficiu CPU și cameră asistent șef CPU, birouri IT pentru aparatură medicală și pentru statistică medicală, compartiment pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale, cameră de gardă, vestiar bloc operator, depozit Secție Anestezie și Terapie Intensivă, grupuri sanitare.


CITEȘTE ȘI

Spitalul Clujana are doar 17 paturi la Terapie Intensivă. Tătaru: „Am văzut necesarul de personal și materiale. În următoarea perioadă le vom avea suplimentate”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter