Monitorul Cartierelor

Drumul Lombului, amânat din nou! Banii au fost luați de la lucrare și redistribuiți spitalelor

Dacă până acum, alunecările de teren împiedicau buna desfășurare a lucrărilor la drumul cu patru benzi din cartierul Lombului, anul acesta lucrările au fost întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus.

Drumul Lombului, amânat din nou! Banii au fost luați de la lucrare și redistribuiți spitalelor Drumul Lombului, amânat din nou! Banii au fost luați de la lucrare și redistribuiți spitalelor

 

 


Primarul Emil Boc a afirmat că cele 16 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul pe anul acesta pentru realizarea lucrării, au fost redirecționați spre domeniul sănătății. Acesta nu este singurul proiect care a avut de suferit de pe urma pandemiei, arată edilul.

 


„Drumul Lombului, de exemplu. 16 milioane de lei trebuia să investim și să continuăm lucrarea. Nu am putut să continuăm lucrarea anul acesta, a trebuit să luăm banii și să îi dăm la sănătate. E un proiect major, pe care l-am amânat în integralitate. De la alte proicte, am diminuat resursele financiare, astfel încât să putem da aproape 10 milioane de euro pentru domeniul medical, spitalele clujene, pentru dotări, echipamente medicale, pentru asigurarea tuturor echipamentelor pentru învățământul online. Am fost nevoiți să facem acest lucru și nu regret. L-am făcut pentru că sănătatea clujenilor e, până la urmă, cea mai importantă, iar educația o prioritate pentru noi din toate timpurile”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio.

Drumul Lombului trebuia deschis în 2015

Lucrările la drumul cu patru benzi au început în 1 iulie 2015. Potrivit estimărilor de la acea dată, drumul trebuia realizat până la sfârşitul anului. „SC Kiat Group Construct SRL, executantul accesului din strada Oaşului la Cartierul Lomb, va finaliza lucrarea în acest an”, declarau reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca cu puţin timp înainte de începerea lucrărilor.


Valoarea contractului pentru drumul cu patru benzi este de 17,9 milioane lei. Drumul are o lungime de 1,6 kilometri şi este realizat cu economii din proiectele cu fonduri europene derulate de Primărie.

Tudor Giurgiu, apel la autorități: „Asfaltați drumul!”

Proiectul Primăriei Cluj-Napoca din Lomb, CREIC, cunoscut sub numele de Buftea de Cluj, deocamdată nu îi ajută prea mult pe artiștii clujeni, președintele TIFF, Tudor Giurgiu spunând că zona nu este încă „accesibilizată”.


„Deocamdată, eu sper, măcar Primăria să asfalteze drumul spre Centrul Regional pentru Industrii Creative (CREIC). Stația de autobuz este jos la baza dealului și nu e o urcare tocmai plăcută. Nu e încă accesibilizată zona. Proiectul și gândirea sunt bune în ani, asta a fost și ideea noastră, este un spațiu unde se va putea face post producție de film, grafică de film, el va avea utilitate în viitor, dar, deocamdată, pentru noi, când vine vorba de infrastructură, nu ne ajută prea mult”, a spus Tudor Giurgiu la ediția din 2019 a festivalului TIFF.

CITEȘTE ȘI


Dealurile Clujului o iau la vale! Boc, uluit: „Lucrările de consolidare ne scot din grafic!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter