Actualitate

Transport de lemne cu un plus de 10 TONE în Cluj. Polițiști au confiscat lemnul și au dat amenzi de peste 10.000 de lei

Transport de lemne care a avut un plus de 10 tone de lemn în Căpușu Mare. Polițiștii au confiscat marfa și au dat amenzi de10.900 de lei.

transport-de-lemne-cu-un-plus-de-10-tone-in-cluj-politisti-au-confiscat-lemnul-si-au-dat-amenzi-de-10900-de-lei transport-de-lemne-cu-un-plus-de-10-tone-in-cluj-politisti-au-confiscat-lemnul-si-au-dat-amenzi-de-10900-de-lei

 

Polițiștii au identificat, ieri seră, un transport de lemne care avea un plus de 10 tone. Cantitatea care depășea volumul trecut în avis a fost confiscate și s-au aplicat 4 amenzi în valoare de 10.900 de lei.


„La data de 23 octombrie , în jurul orei 19.30, polițiștii au fost sesizați prin SNUAU 112, cu privire la efectuarea unor transporturi de material lemnos care nu ar corespunde din punct de vedere gabaritic, pe DN 1 E60, pe raza localității Căpușu Mare, din județul Cluj.

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au identificat, inițial, un ansamblu de vehicule format din camion și remorcă, care transporta o încărcătură de material lemnos, în acest sens fiind prezentat un aviz de însoțire a materialului lemnos.


În urma unei examinări sumare, au rezultat indicii despre o posibilă diferența de tonaj și volum.

Reprezentanți ai ISCTR au efectuat cântărirea ansamblului de vehicule, rezultând un plus de aproximativ 10 tone”, a declarant IPJ Cluj.


Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, reprezentanți ai Gărzii Forestere Cluj, cu sprjinul Direcției Silvice Cluj au derulat activitatea de inventariere a încărcăturii din ansamblul de vehicule, reieșind un volum de 7,5 metri cubi de material lemnos, care nu se regăsea în avizul transportului respectiv.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor privind tonajul și volumul de material lemnos transportat.


De asemenea, cantitatea care depășea volumul menționat în aviz a fost confiscată.

Mai mult, conducătorul ansamblului auto a fost sancționat contravențional în temeiul Legii nr. 61/1991, pentru proferarea de injurii la adresa persoanelor prezente la fața locului.


Un alt transport de lemne illegal în aceași seară

La scurt timp, pe raza aceleiași localități a fost identificat un alt ansamblu de vehicule parcat, care era încărcat cu material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul Silvic s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de Transport, cu orice mijloace de transport al materialului lemnos în volum de peste 10m3, neinsoțite de documente specifice de transport, din care sa rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora , faptă prevăzută și pedepsită de Art 68 alin 2^1 din legea 46/2008 actualizată- Codul Silvic, în cauza existând indicii cu privire la efectuatea transportului fără a fi emise documentele necesare.

CITEȘTE ȘI:

Amenzi de peste 45.000 de lei pentru tăierile ILEGALE de copaci în Cluj. FOTO

Tăieri ilegale de copaci în pădurea Hoia-Baciu! Un „plâmân verde“ al Clujului dispare încet, dar sigur.FOTO/VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter