Actualitate

Un urs care dădea târcoale unei stâni de oi a atacat ciobanul care le păștea

Un cioban care păștea oile la o stână a fost atacat de către un urs. Bărbatul a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

Un urs care dădea târcoale unei stâni de oi a atacat ciobanul care le păștea Un urs care dădea târcoale unei stâni de oi a atacat ciobanul care le păștea


 

Un bărbat de 62 de ani, care muncea ca ajutor de cioban la o stână situată în apropierea localităţii Mărtineşti, de lângă Orăştie, Deva, a fost atacat joi de un urs.


 

Victima a fost preluată de un echipaj medical şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.


Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, stâna se află la circa patru kilometri de localitatea Mărtineşti, iar incidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 de către un angajat care lucra împreună cu bărbatul respectiv.

Victima este din judeţul Gorj şi după incident a rămas în supravegherea medicilor de la spitalul din Deva.


„Cel mai probabil, ciobanul rănit a vrut să salveze oile şi a fost atacat. Le recomandăm ciobanilor să aibă câini la ei, care îi pot apăra de animale sălbatice. Şi, în cazul în care le este atacată turma de un urs, să-l lase să-şi ia prada, deoarece, legea le dă dreptul să-şi recupereze paguba de la autorităţile locale”, a declarat locotenent-colonelul Nicoale Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, conform Adevărul.

CITEȘTE ȘI:


O femeie a omorât un urs după ce a încercat să ajungă la păsările din curte

 

ATENȚIE! Un urs terorizează clujenii din comuna Ciurila. Zilele trecute a distrus o stupină

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter