Actualitate

Leguma minune care te poate vindeca de CANCER. Ce beneficii are?

Leguma minune care te poate vindeca de cancer este perfectă pentru vegetarieni. Consumul acesteia poate preveni mai multe boli grave.

Leguma minune care te poate vindeca de CANCER. Ce beneficii are? Leguma minune care te poate vindeca de CANCER. Ce beneficii are?

 

 


Leguma minune care are puterea de a te vindeca de mai multe boli grave este ciuperca. Ciupercile comestibile sunt supra numite „carnea pentru vegetarieni”, din pricina texturii sale asemănătoare.

 


Ciupercile pot fi gătite în multe moduri, de exemplu: la grătar, la tigaie alături de usturoi, în musaca de cartofi, ori umplute, la cuptor.

Leguma minune. Beneficiile ciupercilor

Consumul de ciuperci comestibile are numeroase beneficii. Luptă împotriva unor tipuri de cancer și reduc riscul apariției unor boli ce afectează memoria, aterosleroza și atacurile cerebrale.


„Ciupercile comestibile din soiul champignon conțin un procent semnificativ de oligoelemente (potasiu, seleniu, fosfor și zinc). Aceste substanțe active reduc riscul de apariție a bolilor de memorie, aterosclerozi și atacurilor cerebrale. De asemenea, ciupercile au virtuți antitumorale și imunologige, care sunt testate științific. Conținutul bogat în vitamine din complexul B (100 grame) acoperă peste 30% din doza zilnică necesară”, a explicat doctor în biochimie, Eugen Giurgiu.

Leguma minune. Ciupercile, aliatul în lupta cu bloi grave

Potrivit unor studii, ciupercile pot fi un aliat în lupta cu bloi grave, precum: cancer de sân, cancer de prostată, colesterol ridicat, diabet sau probleme de imunitate.


Totodată, ciupercile conțin fibre bune, la fel ca spanacul, varza și alte legume, spre deosebire de fibrele conținute de cereale, ce, unori, pot irita tubul digestiv. Astfel, ciupercile pot regla sistemul digestiv, ajută la menținerea sănătății intenstinelor și pot preveni constipația.

În plus, acestea pot preveni tulburările digestive. Un compus important al ciupercilor este amidonul rezistent, adică un tip de zahar ce nu se distruge în timpul digestiei și ajunge intact în colon.


De asemenea, ciupercile pot fi consumate de bolnavii care au restricții la consumul de sare, deoarece sunt puțin sărate. magneziul, clorul, sodiul și calciul sunt mai puțin reprezentate în compoziția ciupercilor comestibile.

Leguma minune. Ciupercile aliat al frumuseții

Ciupercile champignon pot fi consumate de supraponderali, deoarece conțin puține proteine - 15 calorii la 100 de grame.

În plus, ciupercile pot regla tensiunea arterială. Anumite specii de ciuperci albe au o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală.

Consumul de ciuperci este și un aliat al frumuseții. Aceste legume întăresc firul de păr și calitatea tenului, datorită vitaminelor D, B2 și B8.

De altfel, ciupercile combat carența alimentară. Acestea au puține calorii, dar o mulțime de vitamine și minerale: seleniu, cupru, vitaminele B2, B3 și vitamina D, între ele.

Ciupercile mai aduc unele beneficii importante pentru organism. Acestea sunt bogate în seleniu, ce susține activitatea glandei tiroide și a sistemului reproductiv.

CITEȘTE ȘI:

Salată de Toamnă. Rețeta specifică acestui anotimp

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter