Actualitate

Mâine e ultima zi de școală pentru elevii din Cluj-Napoca și Florești! Toate școlile se închid

Mâine este ultima zi de școală pentru elevii din Cluj-Napoca. Toate școlile se închid din cauza ratei ridicate de infectare cu COVID-19.

Mâine e ultima zi de școală pentru elevii din Cluj-Napoca! Toate școlile se închid Mâine e ultima zi de școală pentru elevii din Cluj-Napoca! Toate școlile se închid

 

 


Cluj-Napoca a depășit rata de 3 infectări COVID-19 la o mie de locuitori, iar unul dintre rezultatele acestui lucru este faptul că toate școlile din municipiu se vor închide.

 


Mâine va fi ultima zi de școală cu prezență în bancă pentru elevii clujeni. Toate unitățile de învățământ trebuie închise ca măsură obligatorie care trebuie luată în cazul în care rata de incidență cumulată în interval de 14 zile a depășit 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

În Cluj-Napoca s-a depășit această rată ieri, 19 octombrie, ajungând la 3,02 infectări la mie.


Situația este aceeași și în cazul comunei Florești și în Triteni, unde a fost depășită rata de infectare cu COVID-19. Se trece la scenariul 3, în Cluj-Napoca, Florești și Triteni.

Începând de joi, 22 octombire, elevii nu se vor mai prezenta fizic la școală.


Astfel, 154 de unități de învățământ din municipiul Cluj-Napoca trec la scenariul roșu, iar elevii vor face cursuri exclusiv online. În comuna Florești, 5 școli vor trece la scenariul roșu, iar în comuna Triteni 4 unități de învățământ vor face cursuri exclusiv online.

Situația este asemănătoare cu cea din Gherla, unde toate unitățile de învățământ au fost închise, iar elevii și profesorii și-au desfășurat cursurile exclusive online.


Situația epidemiologică în școlile din Cluj

Numărul cazurilor de COVID-19 din școlile din Cluj ajunge la aproape 200 de infectări.

La elevi, numărul de cazuri raportat pe 20 octombrie, este de 122 de elevi infectați cu COVID-19. Mai puțin cu 4 cazuri decât ziua de ieri. Cei 122 de elevi provin din 57 unități de învățământ.

În rândul profesorilor s-au înregistrat ÎNCĂ 7 cazuri de COVID-19, ajungându-se la 61 de cadre didactice confirmate pozitiv. Cadrele didactice infectate sunt din 45 de unități de învățământ din județ.

CITEȘTE ȘI:

Rata de infectare a trecut de 3 în Cluj-Napoca. Se închid școlile, teatrele

 

 

Cluj-Napoca a depășit rata de infectare de 3 cazuri la mie! Suntem la un pas de CARANTINĂ

 

 

abonare newsletter