Actualitate

Cum te tratezi acasă de Covid19 dacă ai o formă uşoară. Sfaturile unui cunoscut medic

Cum te tratezi acasă de Covid19 dacă ai o formă uşoară a bolii. Cele mai importante sfaturi oferite de un cunoscut medic.

Cum te tratezi acasă de Covid19 dacă ai o formă uşoară. Sfaturile unui cunoscut medic Cum te tratezi acasă de Covid19 dacă ai o formă uşoară. Sfaturile unui cunoscut medic

 

 


Românii care s-au infectat cu Covid19 şi au forme uşoare sau sunt asimptomatici se vor trata acasă, fiind obligaţi să stea 14 zile în izolare. Fiecare bolnav trebuie să îşi monitorizeze singur starea de sănătate dacă alege să nu se interneze şi să ia măsuri prin care să ajute organismul să lupte cu acest virus.

 


Medicul Virgil Musta, unul dintre cei mai cunoscuţi din ţară, a oferit câteva sfaturi esenţiale despre cum trebuie să se trateze persoanele care s-au infectat cu noul Covid19.

„Evident, nu se îngrașă porcul în ajun și nici nu veți avea sistemul imunitar turat la maximum doar după ce ați mâncat câteva lămâi. Este nevoie de timp. Însă odihna, o alimentație bună și administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare. Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen”, a explicat doctorul Musta, potrivit ziare.com


Bolnavii de COVID19, la un pas de depresie

Tot mai mulţi bolnavi de COVID19 ajung în depresie după ce sunt depistaţi pozitiv la coronavirus.

„Am observat că pacienții care sunt foarte fricoși, anxioși sau depresivi au o evoluție mai severă a bolii. Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie și în noi, specialiștii, și să nu fie stresați de boală pentru că în marea majoritate pacienții evoluează bine”, a mai spus Virgil Musta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter