monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Statele membre UE vor putea ahiziționa 200 de milioane de vaccinuri anti-COVID

Comisia Europeană a semnat un contract ce le va permite statelor membre să achiziționeze vaccinuri pentru 200 de milioane de oameni, de îndată ce vaccinul se dovedește a fi eficient.

200 de milioane de cetățeni europeni vor primi vaccinul anti-COVID

 

 


Comisia Europeană a aprobat al treilea contract încheiat cu o companie farmaceutică, Janssen Pharmaceutica NV, una dintre companiile farmaceutice Janssen ale concernului Johnson & Johnson.

 


De îndată ce vaccinul se dovedește a fi sigur și eficient împotriva COVID-19, contractul le permite statelor membre să achiziționeze vaccinuri pentru 200 de milioane de oameni, anunță europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj. Statele membre vor avea de asemenea posibilitatea de a achiziționa vaccinuri pentru încă 200 de milioane de persoane. Statele membre pot totodată decide să doneze vaccinul unor țări cu venituri medii și inferioare sau să îl redirecționeze către alte țări europene.

„Întrucât coronavirusul se răspândește în continuare într-un ritm îngrijorător în întreaga Europă, este vital să găsim repede un vaccin. Mă bucur că am reușit să ajungem la un acord cu Johnson & Johnson care ne permite să achiziționăm vaccinuri pentru 200 de milioane de oameni. Acesta va fi al treilea contract pe care îl încheiem cu o companie farmaceutică. Scopul nostru este să punem la dispoziția cetățenilor UE vaccinuri sigure și eficiente de îndată ce sunt disponibile”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.


Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a adăugat: „Strategia UE privind vaccinurile se concentrează pe furnizarea unui vaccin sigur și eficient. Astăzi am încheiat cel de al treilea acord privind vaccinurile, extinzându-ne portofoliul de vaccinuri candidat și, prin urmare, sporindu-ne șansele de a găsi un remediu eficient pentru virus. Vor urma și alte acorduri și suntem deciși pe mai departe să căutăm un vaccin eficient și sigur pentru a combate această pandemie mortală”.

CITEȘTE ȘI


Peste 3.000 de infectări cu COVID19 și 68 de decese, în ultimele 24 de ore. Record de pacienți la ATI