Actualitate

4 ani de închisoare pentru șoferul care a omorât un tânăr pe Horea și a fugit de Poliție! De ce au fost atât de blânzi???

Serghei Arapu a fost condamnat la doar patru ani și trei luni de închisoare cu executare, după ce a omorât un tânăr de 21 de ani la început de an, pe strada Horea.

4-ani-de-inchisoare-pentru-soferul-care-a-omorat-un-tanar-pe-horea-si-a-fugit-de-politie-de-ce-au-fost-atat-de-blanzi 4-ani-de-inchisoare-pentru-soferul-care-a-omorat-un-tanar-pe-horea-si-a-fugit-de-politie-de-ce-au-fost-atat-de-blanzi

 

 


Serghei Arapu, vinovatul în accidentul de pe Horea de la început de an, în care a murit un tânăr de 21 de ani, a fost condamnat la numai patru ani și trei luni de închisoare, cu executare. În tot acest timp, tânărul a fost sub măsura arestului preventiv.

Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat definitiv în dosarul în care tânărul Arapu Serghei a fost trimis în judecată pentru accidentul de pe Horea, care a avut loc în luna februarie.


Arapu Serghei a produs pe 10 februarie accidentul de pe strada Horea, în care și-a pierdut viața un tânăr de 21 de ani, din Bistrița, care se afla în mașină cu părinții lui.

După ce a produs accidentul, tânărul a fugit de la locul faptei dar a fost prins de un polițist care se afla în timpul liber. În urma cercetărilor s-a constatat că Serghei a consumat alcool înainte să se urce la volan. În urma accidentului, băiatul de 21 de ani a murit pe loc, iar părinții lui au fost transportați în stare gravă la spital, cu toate acestea medicii au reușit să îi salveze pe cei doi.


Soluția Curții de Apel pe scurt:

„În baza art. 421 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, de părţile civile B. N. L., B. A. D., B. V. şi B. S. C., de inculpatul A. S., de B. A. A. R. şi de I. I. “N. S.” Cluj-Napoca împotriva sentinţei penale nr. 338 din 28.05.2020 a Judecătoriei Cluj-Napoca pe care o desfiinţează în parte şi, pronunţând o nouă hotărâre:Majorează de la 2 ani 1 lună închisoare la 3 ani închisoare pedeapsa aplicată inculpatului A. S. pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală.Majorează de la 1 an 4 luni închisoare la 2 ani 4 luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului A. S. pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului prevăzută de art. 338 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală.În temeiul art. 67 alin. 1 din Codul penal, raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b, d şi i din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară pe lângă fiecare dintre pedepsele aplicate inculpatului (ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului), (...) aplicând pedeapsa finală de 4 ani 3 luni închisoare cu executare în regim de detenţie”, se arată în soluția pe scurt.

CITEȘTE ȘI:


ACCIDENT GRAV în județul Cluj. Un tânăr de 18 ani a murit pe loc

 

Accident grav între Turda și Cluj-Napoca! Patru persoane au fost transportate la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter