Actualitate

Dosar penal după cheful de la Cluj Arena! 320 de persoane au petrecut fără distanțare sau mască

A fost deschis un dosar penal după ce s-a organizat o petrecere cu 320 de persoane care nu au respectat măsurile de prevenție a COVID-19, la Cluj Arena.

Dosar penal după cheful de la Cluj Arena Dosar penal după cheful de la Cluj Arena

 


Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis dosar penal pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Au fost prezenți 320 de oameni la petrecerea de sâmbătă noaptea care a fost oprită autoritățile locale.


 

Polițiștii au primit o sesizare în noaptea evenimentului în care era precizat faptul că în incinta stadionului se desfășura o petrecere privată cu un public numeros, în jurul orei 01:00.


Petrecăreții nu au respectat nicio măsură de prevenție a virusului. Nu au purtat măști și nici nu au păstrat distanțarea impusă de lege.

Răspunsul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca la incident


„Structura de comunicare din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu la data de 04.10.2020 cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în noaptea de 03/04.10.2020, o societate comercială a organizat o petrecere privată în incinta Cluj Arena din mun. Cluj-Napoca, la care au participat aproximativ 320 de persoane, care nu au purtat mască de protecţie şi nu au păstrat distanţarea fizică recomandată.


În consecinţă, la data de 04.10.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj – Napoca s-a înregistrat dosarul de urmărire penală nr. 5476/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din aceeaşi zi s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 1 C.pen.

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a fost menționat în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI:

Petrecere fără măști sau distanțare la Cluj Arena. Poliția a intervenit

 

Vor fi luate măsuri suplimentare din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter