Sănătate

Vor fi luate măsuri suplimentare din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a avertizat că, în perioada următoare, vor fi luate măsuri suplimentare pe fondul creșterii numărul infectărilor cu noul coronavirus.

Vor fi luate măsuri suplimentare din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19 Vor fi luate măsuri suplimentare din cauza creșterii numărului de cazuri Covid-19

 

 


Cu toate că vor fi luate unele măsuri, Arafat a mai spus că nu se discută în acest moment de închiderea unor activități sau de ridicarea unei stări de urgență:

 


„Nu știu dacă este vorba de o stare de urgență, dar vorba de măsuri care să fie luate suplimentar din cauza creșterii numărului de cazuri, asta este posibil. Noi tot timpul am zis că este posibil ca să se ia măsuri locale, măsuri zonale care să fie intensificate, iar controalele să fie intensificate pentru că trebuie să controlăm această creștere.”

Măsuri instituite zonal sau local

„Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgență sau nimeni nu a spus - sau cel puțin nu am auzit eu - că va fi instituită o stare de urgență. Trebuie să fie totuși instituite unele măsuri pentru că unele prefecturi au început să le instituie, unde cifra este mai mare, incidența e mai mare, să înstituie niște reguli județene, locale, în anumite localități și ne putem aștepta să crească astfel de măsuri”, a mai spus Arafat.


Astfel, Șeful DSU a făcut din nou apel la populație cu privire la păstrarea regulilor de distanțare fizică și a celor de igienă, amintind că acest lucru este esențial binelui public, atât în contextul pandemiei, cât și în cel al virozelor, care se apropie.

CITEȘTE ȘI:


Strigăt de disperare al unei clujence:„Bunica mea este pe moarte și nu a mai avut loc în spitalele Covid-19, deși la televizor se spune că sunt locuri destule”

 

 

Peste 2.000 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore. Cifra deceselor provocate de coronavirus se apropie de 5.000

 

 


 

abonare newsletter