monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Situație critică într-un oraș din România. Toate școlile se închid!

Toate școlile și grădinițele se închid într-un oraș din România, din cauza numărului ridicat de infectări cu noul coronavirus care a fost înregistrat în ultimele zile.

situatie-critica-intr-un-oras-din-romania-toate-scolile-se-inchid

Școlile și grădinițele dintr-un oraș din țară vor face doar cursuri online, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 înregistrat în ultimele zile. Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Hotărârea vizează toate școlile și grădinițele din orașul Galați, dar și din comunele Vânători, Cudalbi și Foltești. În ultimele 24 de ore, 57 de gălățeni s-au infectat cu virusul SARS CoV-2.


„În urma adresei transmise de Direcția de Sănătate Publică Galați, cu privire la gradul de incidență al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul județului Galați, s-a constatat că patru localități depășesc pragul de 1 la mie.

Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Galați, care se aflau pe scenariul I (verde), precum și pentru cele din comunele Vânători și Cudalbi.


Comuna Foltești se afla deja în scenariul galben de funcționare, iar școlile vor continua în acest mod până la scăderea incidenței sub 1 la mie”, au anunțat reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați.

CITEȘTE ȘI:


14 școli din Cluj se află astăzi în scenariul roșu

 

Focarul de COVID din Mintiu Gherlii închide școlile!