monitorulcj.ro Menu
Actualitate

România, tot mai aproape de STAREA DE URGENȚĂ! Două state din Europa cu mai puține cazuri de Covid-19 au reintrodus și ele restricțiile

Două țări din Europa au anunțat că de mâine, 30 septembrie, vor introduce starea de urgență la nivel național.

România, tot mai aproape de STAREA DE URGENȚĂ! Două state din Europa cu mai puține cazuri de Covid-19 au reintrodus și ele restricțiile

 

 


Lupta împotriva pandemiei de Covid-19 se intensifică în Uniunea Europeană. Cehia și Slovacia se confruntă cu o creștere a infecțiilor, iar oficialii au decis revenirea la măsuri de restricție dure. Astfel, începând de miercuri, 30 septembrie, starea de urgență se va reinstitui pe teritoriul celor două țări vecine din zona centrală a Europei.

 Cehia și Slovacia revin la starea de urgență

Mai exact, cele două state din UE vor declara fiecare starea de urgenţă în această săptămână, au anunţat, luni, premierii celor două ţări, în condițiile în care se înregistrează o creștere puternică a cazurilor de contaminare cu noul coronavirus


„În țara noastră, situaţia este extrem de gravă şi consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale şi foarte îndrăznețe”, a declarat şeful guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză.

Starea de urgență aduce reguli draconice în cele două țări

Odată cu revenirea la starea de urgență în cele două state, toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie.


În ceea ce privește căsătoriile şi înmormântările, acestea vor fi autorizate numai dacă toţi participanții fac dovada testului negativ la coronavirus.

Cehia are peste 65.000 de cazuri

Măsuri se vor lua și în ceea ce privește programul pentru restaurante, baruri şi cafenele. Acestea se vor închide la ora 22:00, iar persoanele care nu locuiesc împreună şi doresc să se apropie la mai puţin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască. Portul măștii este deja obligatoriu în Slovacia în locurile publice, în interior.


Slovacia a raportat, în pandemie, 9.343 de persoane infectate, iar 44 de pacienţi au decedat. În Republica Cehă s-au înregistrat 65.833 cazuri confirmate, dintre care 618 morţi.