Actualitate

Duminică sunt alegerile locale. Află la ce secție poți vota!

Clujenii care doresc să afle la ce secție sunt distribuiți pentru a-și exercita dreptul la vot, pot intra pe site-ul primăriei.

Cetățenii care doresc să își exercite dreptul la vot la alegerile locale care se vor desfășura duminică, 27 septembrie 2020, pot verifica unde se află secția de votare la care sunt arondați accesând site-ul Primăriei Cluj-Napoca, butonul Arondarea secțiilor de votare sau direct link-ul . În această pagină trebuie doar să introducă denumirea străzii unde își au domiciliul sau reședința pentru a putea afla cu exactitate numărul secției de votare, denumirea și adresa acesteia.

Cine are dreptul de a alege?

-cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor;


-cetățenii români care nu au fost puși sub interdicție sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă; 

-cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.


Unde votează alegătorii?

Dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședinţa, după caz.

Facem precizarea că, potrivit Hotărârii Biroului Central nr. 81/07.09.2020, „...alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 01.03-27.09.2020 își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia".


Persoanele care se prezintă la vot au obligația de a respecta măsurile speciale de protecție stabilite de autorități în contextul pandemiei de COVID – 19!

CITEȘTE ȘI:


Alegeri locale 2020. Ce prezență s-a înregistrat în urmă cu patru ani, la Cluj?

 

Care este ordinea candidaților pe buletinele de vot la alegerile locale din Cluj-Napoca?

 

abonare newsletter