Actualitate

Câți bani ar putea primi cadrele didactice? Astăzi Senatul votează stimulentul pentru profesori

Senatorii discută introducerea unui stimulent pentru profesori, în ciuda avertismentului lansat de premierul Ludovic Orban.

Câți bani ar putea primi cadrele didactice? Astăzi Senatul votează stimulentul pentru profesori Câți bani ar putea primi cadrele didactice? Astăzi Senatul votează stimulentul pentru profesori

 

 


Cu toate că prim-ministrul a spus că nu sunt suficienți bani pentru astfel de stimulente salariale și țara riscă să ajungă în incapacitate de pată, senatorii plănuiesc să voteze în procedură de urgență amendamentul prin care profesorii ar putea primi un stimulent de 2.000
de lei.

 


În momentul actual, senatorii din comisia de Muncă, iau în discuție acest proiect de lege, pentru a-i da un raport în procedura de urgență, ca până la ora la care începe plenul, acest proiect să fie discutat și să primească un raport din partea senatorilor specialiști. Până la sfârșitul săptămânii, proiectul ar putea ajunge la președinte pentru promulgare.

Stimulente pentru profesori

Proiectul de lege presupune abordarea unor stimulente de risc pentru cadrele didactice, atât pentru profesori cât și pentru personalul auxiliar. Dascălii ar urma să primească 2.000 de lei pe lună pentru starea de alertă și starea de urgență în fiecare lună, iar personalul auxiliar 1.500 de lei, bani care ar însemna un buget total de aproape 500 de milioane de lei.


Social-democrații au declarat că sursele de finanțare pentru acest proiect ar putea fi fondurile europene pe care le primește România sau economiile.

CITEȘTE ȘI:


Apelul unui medic către profesori: AERISIȚI CLASELE, că nu ne trage curentul

 

Nu mai sunt bani pentru creșterea pensiilor. Orban: „Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli”

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter