Actualitate

Vești bune pentru șoferii clujeni! Cât vor scoate din buzunar pentru a-și recupera mașina?

Șoferii clujeni ar putea plăti mai puțin pentru recuperarea mașinilor. Legea prevede introducerea unor tarife maxime la nivel național pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

vesti-bune-pentru-soferii-clujeni-cat-vor-scoate-din-buzunar-pentru-a-si-recupera-masina vesti-bune-pentru-soferii-clujeni-cat-vor-scoate-din-buzunar-pentru-a-si-recupera-masina

Mașinile mici nu vor depăși suma de 100 de lei pentru ridicare, 3 lei/kilometru pentru transport şi 2,5 lei pentru fiecare oră de depozitare, potrivit inițiatorilor proiectului de lege.

În prezent, taxele nu au o limită maximă şi sunt stabilite de fiecare administrație locală.


Un proiect de lege prevede introducerea unor tarife maxime la nivel național pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

În momentul de față șoferii clujeni sancționați pentru parcarea neregulamentară trebuie să scoată din buzunar peste 500 de lei pentru a-și recupera mașinile. 294 de lei este taxa de ridicare cu tot cu TVA, 202 de lei este taxa de transport, iar taxa de depozitare este de 51 de lei pentru 24 de ore, potrivit RADP Cluj. De asemenea, şoferii neglijenţi trebuie să achite şi amenda pentru oprire sau staţionare neregulamentară, care poate ajunge la 725 de lei, echivalentul a 5 puncte amendă, ceea ce înseamnă un total de peste 1.200 de lei.


CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, despre trotinetele electrice: „Aceste firme pur și simplu AU NĂVĂLIT în oraș, FĂRĂ APROBARE”

 

Accident rutier la ieșire din Baciu. O femeie a murit! FOTO-VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter