Actualitate

Drumurile Clujului, raiul șoferilor băuți și fără permis

Mulți clujeni au fost prinși la volan fără permis de conducere sau sub influența alcoolului în acest weekend.

Drumurile Clujului, raiul șoferilor băuți și fără permis Drumurile Clujului, raiul șoferilor băuți și fără permis

În acest weekend mai mulți oameni din Cluj au fost prinși la volan deși erau sub influența alcoolului sau fără permis de conducere. Polițiști au efectuat cercetări în aspectul acestor infracțiuni săvârșite.

Un bărbat de 49 de ani a avut o alcoolemie de peste 1.00mg/l alcool pur în aerul expirat pe strada Făgetului.


„La data de 14 septembrie în jurul orei 00.00, poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe strada Făgetului, din municipiul Cluj-Napoca, însă conducătorul autoturismului nu a respectat indicaţiile poliţiştilor, continuându-şi deplasarea.

Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, fiind oprit la scurt timp. În urma verificărilor, s-a stabilit că la volan se afla un bărbat de 49 de ani, din Cluj-Napoca.


Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, reieşind o concentraţie de peste 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, aceesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei.


 În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal”, a declarat IPJ Cluj.

Un alt bărbat de 31 de ani conducea pe strada Calea Florești având o alcoolemie de peste 0,75mh/l alcool pur în aerul expirat.


„La data de 13 septembrie, în jurul orei 22.40, polițiștii Biroului Rutier Cluj, în colaborare cu cei ai Secției 4 Poliție, au depistat un conducător auto în vârstă de  31 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa pe strada Calea Florești, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a acestuia a indicat o concentrație de peste 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.


A fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice, însă a refuzat prelevarea acestora.

În cauză sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, a declarat IPJ Cluj.

Duminică polițiști au depistat un bărbat de 34 de ani care se afla sub influența băturilor alcoolice în timp ce se deplasa pe un drum comunal din localitatea Poieni.

„La data de 13 septembrie ,în jurul orei 16.40, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală  Huedin au depistat un conducător de 34 de ani, din comuna Poieni, în timp ce se deplasa pe un drum comunal din localitatea Poieni, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul a fost transportat la o unitate medical în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, a declarat IPJ Cluj.

Sâmbătă un bărbat de 62 de ani se deplasa fără permis de conducere în timp ce conducea pe strada Vlădeasa din Huedin.

„La data de 12 septembrie, în jurul orei 11.50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Huedin, în timp ce conducea un autoturism pe strada Vlădeasa, din interiorul aceleiași localități, fără a deține permis de conducere.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, iar testarea cu aparatul etilotest nu a fost posibilă, acesta a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal”, a declarat IPJ Cluj.

Vineri, polițiștii au depistat un bărbat de 53 de ani care conducea pe DN1-E60 deși avea permisul de conducere suspendat.

„La data de 11 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un bărbat de 53 de ani, din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, în timp ce conducea un anasamblu de vehicule, pe DN1-E60, în afara localității Izvorul Crișului, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, a declarat IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Femeia care și-a maltratat fetița de 5 ani pentru a-i face pe plac iubitului a fost reținută de polițiști. VIDEO

 

Început de an școlar fără festivități, la Cluj. Boc: „Fără popi, fără politicieni. Intrăm într-o relativă normalitate”

Ultimele Stiri
abonare newsletter