monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Salvamontiștii clujeni au realizat noi marcaje în zona Vlădeasa

Salvatorii montani ai Formației Vlădeasa au finalizat completarea cu stâlpi de marcaj a traseelor din zonă.

Salvamontiștii clujeni au realizat noi marcaje în zona Vlădeasa

 

 


Au fost instalați 12 stâlpi noi pentru marcaje pe zona de creastă a Circuitului Mic al Vlădesei: Cabana Vlădeasa, vârful Vlădeasa, creasta principală a masivului, Pietrele Albe, drumul Rogojanului, Cabana Vlădeasa - punct roșu.

 


Totodată, alți cinci stâlpi, dintre care doi noi și alți trei recondiționați, au fost instalați în zona dintre vârfurile Vârfurașul și Nimăiasa, pe traseul de magistrală bandă albastră care face legătura între Munții Vlădeasa și Platoul Carstic Padiș.

Au mai fost montați doi stâlpi noi în zona Boiacă / Făget, de pe traseul triunghi galben, care face legătura între zona Cascadei Vălul Miresei – Valea Seacă din Răchițele și magistrala Vlădeasa – Padiș.


Nu în ultimul rând, un stâlp recondiționat a fost preluat din creasta principală a Vlădesei și a fost montat la Pietrele Albe, pentru a marca intersecția a patru trasee, respectiv: magistrala banda albastră Vlădeasa – Padiș, punctul roșu Circuitul Mic al Vlădesei, punctul albastru Circuitul Mare al Vlădesei - Cabana Vlădeasa, Valea Stanciului, Pietrele Albe, Cabana Vlădeasa și punctul galben circuitul Pietrelor Albe.

 


CITEȘTE ȘI

Vă este dor de munte? Refugiile montane, dotate cu dezinfectant de CERT Transilvania!