Actualitate

Vă este dor de munte? Refugiile montane, dotate cu dezinfectant de CERT Transilvania!

Refugiile montane, posturile sezoniere și bazele Salvamont din România vor fi dotate cu dezinfectant.

va-este-dor-de-munte-refugiile-montane-dotate-cu-dezinfectant-de-cert-transilvania va-este-dor-de-munte-refugiile-montane-dotate-cu-dezinfectant-de-cert-transilvania

Muntele ne așteaptă să îi călcăm din nou pe cărări, iar pentru ca drumeții să fie în siguranță și să poată respecta regulile de igienă și la mare înălțime, refugiile montane, posturile sezoniere și bazele Salvamont din România vor fi dotate cu soluție dezinfectantă, transmit Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani (ANSM) din România și partenerii săi.

CERT Transilvania a donat zeci de litri de dezinfectant

Asociația CERT Transilvania este cea care a pus la dispoziție, într-o primă fază, 50 de litri de dezinfectant. Astfel, din Apuseni până în Făgăraș, din Bucegi până în munții Rodnei, salvamontiștii, ajutați de partenerii acestui proiect, vor începe amplasarea de dozatoare cu soluție dezinfectantă, în cât mai multe refugii montane, posturi sezoniere și baze Salvamont, astfel încât, odată cu revenirea pe munte, acestea să poată fi folosite de turiști.


„Am fost mereu fascinați de frumusețea unică a naturii și, încă de la înființare, ne-am propus să contribuim la conservarea și refacerea mediului înconjurător, fie că este vorba despre acțiuni de împădurire, de ecologizare sau de promovare a off-road-ului responsabil. Vrem să oferim un plus de siguranță drumeților care vor lua la pas cărările de munte și să îi sprijinim să poată respecta regulile de igienă și la mare înălțime”, au transmis reprezentanții CERT Transilvania.

Iubitorii de munte, chemați la drumeții într-un mod responsabil

„Preocuparea permanentă a salvamontiștilor din întreaga țară este prevenirea evenimentelor montane și reducerea numărului de accidente pe munte. Muntele, cel pe care îl iubim atât de mult și care ne atrage permanent, ne pune acum în fața unei noi provocări, să nu răspândim între noi acest coronavirus. Haideți, împreună, ca iubitori ai muntelui, deopotrivă drumeți, practicanți ai sporturilor montane și salvamontiști să demonstrăm că muntele și activitățile montane nu reprezintă un factor de propagare a acestui virus. Fiți alături de Salvamont România și partenerii săi în campaniile de reducere a numărului de accidente pe munte”, a transmis Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România.


CITEȘTE ȘI:

Voluntarii CERT Transilvania au montat porți de decontaminare la patru spitale

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter