Actualitate

Primul test rapid Covid-19 produs în România! Cât de simplu este de folosit?

Primul test rapid de depistarea a noului coronavirus produs în România a fost lansat joi de două companii, care au beneficiat de finanțare de la investitori americani.

Primul test rapid Covid-19 produs în România! Cât de simplu este de folosit? Primul test rapid Covid-19 produs în România! Cât de simplu este de folosit?

 

 


Testul românesc poate detecta anticorpii dați de virus în doar cinci minute și funcționează similar cu un test de sarcină, pe care se aplică mostre de ser sau plasmă din sângele recoltat intraveninos.

 


Testul detectează virusul și persoanelor asimptomatice

Nivelurile de sensibilitate crescute ale testului rapid permit identificarea anticorpilor virusului în cazul celor care au intrat în contact cu el, chiar și în cazul persoanelor asimptomatice.

Companiile pot produce 50.000 de bucăți pe zi, iar numărul poate fi dublat destul de rapid, având în vedere că statul asigură, în general, cam jumătate din acest număr.


Testarea în masă

Aceste teste pot fi folosite pentru testarea în masă a populației și se pot identifica potențialii donatori de plasmă pentru tratarea cazurilor care au nevoie de aceasta. În eventualitatea apariției vaccinului anti covid, cei care nu fac anticorpi ar putea fi vaccinați primii.

Autoritățile nu știu despre acest test fabricat în România

„Are o sensibilitate de 90,60%, acuratețea lui este de sută la sută, și venim în completarea testelor PCR, și deja știm că aceste aparate sunt foarte aglomerate, sunt foarte multe probe și durează, în majoritatea clinicilor, peste 48 de ore până să se ofere rezultatul pacienților. Așteptăm de săptămâna viitoare să luăm legătura cu instituțiile de stat să vedem, nu știau că se fabrică în România”, a declarat directorul general Romlab, pentru Mediafax.


CITEȘTE ȘI:

O tânără de 22 de ani a povestit chinul prin care a trecut după infecția cu noul coronavirus:„Era ceva ce nu am mai simțit, nu era doar o simplă răceală”

 


Două decese provocate de Covid-19 la Cluj în ultimele 24 de ore

 

 

abonare newsletter