Actualitate

Clujul a devenit „Veneția Transilvaniei”, după ploile de astăzi - VIDEO

Ploile din această după-amiază au inundat mai multe străzi din oraș.

Clujul a devenit Veneția Transilvaniei, după ploile de astăzi - VIDEO Clujul a devenit Veneția Transilvaniei, după ploile de astăzi - VIDEO

 

 


Sistemul de canalizare stradal nu a ținut pasul cu ploile torențiale din ultimele ore. Astfel, mai multe străzi din Cluj-Napoca au fost inundate în această dup-amiază, îngreunând circulația mașinilor. 

 


Cel mai mare nivel al apei a fost atins pe strada Corneliu Coposu, unde, cel mai probabil, apele au venit de pe dealuri, neavând unde să se scurgă. Astfel, strada a devenit un lac imens, nivelul ei trecând de roțile mașinilor.

 

Calea Baciului și mai multe străzi din Dâmbul Rotund au devenit „navigabile”

Imagini similare au fost surpinse de clujeni și pe alte străzi din Dâmbul Rotund sau pe Calea Baciului. Situația nu este de ieri de azi aceasta. An de an, la ploi abundente, străzile Clujului se inundă, problema principală fiind la sistemul de canalizare învechit.


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea a detaliat acest subiect, în urmă cu câteva luni, arătând că e vorba nu doar de o problemă la canalizarea pluvială, ci și de o schimbare a fenomenelor meteorologice la nivelul municipiului, în ultimii ani.

 


CITEȘTE ȘI

De ce apar inundații după fiecare ploaie torențială, la Cluj? Tarcea: „Canalizarea a fost proiectată pentru clima de acum 30 de ani”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter