Actualitate

RADP cere aprobare pentru înființarea punctului de lucru de la CMID

RADP va înființa un nou punct de lucru, în incinta Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

RADP cere aprobare pentru înființarea punctului de lucru de la CMID RADP cere aprobare pentru înființarea punctului de lucru de la CMID

 

 


Consilierii locali din Cluj-Napoca vor dezbate în ședința de joi, 20 august, un proiect de hotărâre privind deschiderea unui nou punct de lucru al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca în incinta CMID. Amintim că, la finalul lunii iulie 2020, Curtea de Apel Cluj a respins contestația formulată de bucureștenii de la SC Eco Sud SA privind operarea CMID. Astfel, Consiliul Județean (CJ) Cluj a semnat, la începutul lunii august, contractul cu RADP, pentru serviciile de operare a noului Centru de Deșeuri.

 


Acum, RADP cere Consiliului Local Cluj-Napoca, sub autoritatea căruia funcționează, să aprobe deschiderea unui nou punct de lucru și să completeze domeniul de activitate a regiei aferent acestuia.

„Prin Adresa Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca (...), întreprinderea publică solicită  promovarea unui proiect de hotărâre privind completarea punctelor de lucru ale regiei cu un punct de lucru în incinta Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID Cluj) situat în localitatea Cluj-Napoca, varianta ocolitoare Vâlcele-Apahida, km 13+205, intravilanul municipiului Cluj-Napoca pe o colină numită „Posata sub păduri” sau zona „Tufele Roșii” (Colonia Budunus) și a obiectelor secundare de activitate, aferente noului punct de lucru”, se arată în referatul de aprobare a HCL.


Domeniul de activitate va fi completat în așa fel încât să cuprindă activitățile de colectare a deșeurilor (periculoase și nepericuloase), tratarea și eliminarea acestora.

Potrivit proiectului de hotărâre, Consiliul Județean Cluj și-a dat ieri acordul privind înființarea noului punct de lucru.


Crește prețul gunoiului

Tot în ședința de mâine, Consiliul Local Cluj-Napoca va dezbate un proiect privind creșterea tarifelor pentru deșeuri cu încă 25%. Astfel, tariful va crește de la 10,92 lei/persoană, cât este în prezent, la 14,43 lei/persoană. Tariful este valabil doar în cazul în care deșeurile sunt sortate, în caz contrar, operatorul fiind liber să perceapă o sumă cu 25% mai mare. Tariful pentru persoanele juridice va ajunge la 125,37 de lei/metru cub.

Motivul majorării tarifelor: deschiderea CMID

Modificarea de tarif vine ca urmare a deschiderii primei celule a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, unde vor fi depozitate gunoaiele din tot județul, se arată în proiectul de hotărâre.


„În documentația înaintată, cei doi operatori (Rosal şi Brantner - n.red.) au solicitat modifiarea tarifelor pentru activităţile de salubritate stradală şi menajeră, datorită faptului că s-au modificat cheltuielile cu sortarea şi depozitatea finală a deşeurilor în Celula 1, ca urmare a tarifelor de operare CMID, comunicat de Consiliul Judeţean. (...) Tariful total de operare CMID este de 257,36 lei/tonă fără TVA”, se arată în referatul de aprobare a HCL.

 

CITEȘTE ȘI

Gunoaiele din Cluj au cale LIBERĂ spre Centrul de Deșeuri. Consiliul Județean i-a învins pe bucureștenii de la Eco Sud. Alin Tișe: „RADP va termina toate lucrările până la finalul anului”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter