Actualitate

FOTO Primul radar fix din Cluj-Napoca este deja în teste pe strada Dorobanților

Poliția și autoritățile locale testează în această perioadă amplasarea a 10 radare fixe pe mai multe străzi intens circulate din Cluj-Napoca, unde se întâmplă în mod frecvent să existe depășiri ale vitezei legale. Primul radar a fost deja montat pe strada Dorobanților.

Primul radar fix din Cluj-Napoca este deja în teste pe strada Dorobanților Primul radar fix din Cluj-Napoca este deja în teste pe strada Dorobanților

 

 


Radarele fixe vor reduce numărul accidentelor și al așa ziselor „întreceri” între vitezomani, a spus pentru EBS Radio șeful Biroului Rutier al Poliției Cluj-Napoca, Sergiu Dan Iurian:

„Radarele fixe vor fi utile pe toate străzile și bulevardele principale din Cluj-Napoca. Lucrurile se află la acest moment în test, cum puteți observa și pe Dorobanților, acea cameră care este montată acolo are un indicator adițional „ echipament în test”. La momentul în care toate detaliile tehnice vor fi puse la punct, cu siguranță vor fi date în funcțiune”, a spus comisarul Sergiu Iurian.


Radarul de pe Dorobanților este amplasat la al doilea semafor de pe stradă, din direcția de deplasare dinspre Teatrul Național.

Mai multe străzi vor fi dotate cu radar

Discuția privind montarea de radare fixe în municipiu, pe lângă sistemul de camere de supraveghere este una mai veche. Reprezentanții Primăriei au reluat anul trecut subiectul și au anunțat că astfel de dispozitive vor fi montate la Cluj-Napoca. Între străzile unde ar urma ca acestea să fie montate se mai numără Frunzișului (varianta Zorilor – Mănăștur) sau Observatorului.


Inițiativa a fost discutată în Comisia de Circulație a municipalității, din care face parte și reprezentantul Poliției Rutiere, fiind formulate unele obiecții de care ar urma să se țină cont înainte ca sistemul de radare fixe să devină funcțional. Comisarul Dan Iurian a precizat că speră ca în următoarele două luni proiectul să intre din nou pe agenda Comisiei.

Montarea radarelor fixe în oraș urmează să fie făcută de asemenea cu acordul autorităților rutiere și de administrare a drumurilor de la nivel național.


CITEȘTE ȘI:

FOTO. Accident grav lângă Dej. Un bărbat a decedat, iar o femeie și trei copii au ajuns la spital

 


FOTO. Un autoturism s-a RĂSTURNAT pe Calea Turzii

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter