Actualitate

Centrul istoric al Clujului va fi finalizat până în septembrie! Va fi transformat într-o piațetă

Lucrările din centrul istoric al orașului Cluj-Napoca ar urma să fie finalizate până în septembrie 2020. Scuarul CEC, vizavi de Prefectura Cluj, va fi transformat într-o piațetă.

Centrul istoric al Clujului va fi finalizat până în septembrie! Va fi transformat într-o piațetă Centrul istoric al Clujului va fi finalizat până în septembrie! Va fi transformat într-o piațetă

 

Lucrările privesc modernizarea străzilor Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și tronsoanele 1 și 3 ale străzii Tipografiei, includ și scuarul CEC.


În iunie s-au finalizat lucrările pe strada Regele Ferdinand

Modernizarea străzii a constat în lărgirea trotuarelor, plantarea copacilor, cât și amenajarea pistei de biciclete și a benzii unice destinate transportului public. Celelalte străzi menționate sunt încă în proces de modernizare, după un proiect gândit de arhitecții biroului Asiza.

În ceea ce privește scuarul CEC, acesta va deveni o piațetă, un loc de relaxare pentru oameni, cu bănci și copaci și sistem de iluminat LED. De asemenea, statuia lui Alexandru Ioan Cuza va fi mutată în centrul obiectivului.


Lucrările asupra proiectului general au început încă din 26 august 2019, durata contractuală fiind de 11 luni. Valoarea totală a proiectului este de 23.056.184 lei din care valoarea nerambursabilă solicitată este de 21.425.503 lei.

Citește și:


Primul cimitir-parc din România, recepționat la Cluj-Napoca. Emil Boc: „Ne gândim la tot, de la naștere, până la trecerea la cele veșnice” FOTO

 

FOTO. O căprioară lovită de o mașină în Făget, salvată de un polițist rutier

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter