Actualitate

VIDEO. Aktor a început montarea grinzilor peste râul Mureș. Un nou pas în realizarea lotului 2 din Autostrada Sebeș - Turda

Antreprenorul grec a început montarea grinzilor metalice peste râul Mureș în vederea realizării lotului 2 din Sebeș - Turda.

 

 


Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – SC EuroConstruct Trading 98 SRL a sporit mobilizarea pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda în ultimele luni, iar în această săptămână sunt montate grinzile metalice peste râul Mureș.

 


Totuși, lotul 2 din Sebeș - Turda este în continuare departe de finalizare. Pentru că nu au ieșit testele de capacitate portantă, se refac terasamentele. Mai apoi, structurile executate de firma Retter sunt abandonate, existând și porțiuni asfaltate în stil „tablă de șah”. Potrivit specialiștilor, managerii par complet depășiți de situație și nici nu își plătesc la timp subcontractorii, o problemă mai veche.


Singura veste bună pe lotul 2 este ridicarea în nodul Teiuș a noilor stâlpi de linii electrice necesari deblocării pasajului peste calea ferată. Însă, la un progres fizic chinuit, care nu a atins nici măcar 70%, este evident că șantierul nu se poate finaliza în 2020. Ba mai mult, chiar și 2021 prezintă mari semne de întrebare în condițiile actuale.

CITEȘTE ȘI:


 

Ministrule, în ce film joci? Lucian Bode inaugurează autostrăzi care au șansa porcului la tăiere!

 


 

 

Același ritm jalnic. Noiembrie 2020, termen nerealist pentru Autostrada Sebeș-Turda!

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter