Actualitate

O nouă modalitate de înșelătorie circulă pe internet. Care este aceasta?

Noul val de înșelăciuni care circulă pe net stau sub numele unor companii cunoscute și constă în e-mailuri primite de oameni, legate de comenzile lor online și în care sunt inserate link-uri. Mesajele sunt atât de bine concepute, încât oamenii nu pot face diferența între cel adevărat și cel fals.

O nouă modalitate de înșelătorie circulă pe internet. Care este aceasta? O nouă modalitate de înșelătorie circulă pe internet. Care este aceasta?

 

 


„Pachetul nu a putut fi livrat deoarece taxele vamale nu au fost plătite”, spune un mesaj trimis cu câteva zile în urmă, în numele Poștei Române. În emailul primit, clienții sunt îndemnați să acceseze link-ul inserat pentru a finaliza plata comenzii.

Oamenii trebuie să aibă grijă

Specialiștii în securitate cibernetică atrag atenția asupra faptului că acest fel de campanii s-au înmulțit odată cu pandemia, fiind o perioadă propice pentru astfel de înșelăciuni pe internet. Foarte mulți oameni au comandat lucruri de pe internet în această perioadă, iar foarte puțini dintre ei dispun de răbdarea necesară pentru a citi e-mailurile primite în legătură cu produsele comandate.


Astfel, atacatorii clonează site-urile unor companii cunoscute, iar clienții, fiind neatenți, își dau datele fără a se gândi că vor rămâne fără bani în cont.

„Prin aceste campanii de emailuri frauduloase vorbim efectiv de oameni care pierd bani! Aceste mesaje sunt atât de bine create, se folosesc inclusiv de logo-ul companiei inclusiv de formatul în care aceste bănci sau companii trimit mailuri către clienții lor și atunci victima cade în plasă, crede că este un mesaj perfect legitim”, a explicat Liviu Arsene, expert în securitate cibernetică.


Citește și:

Curs Valutar. Euro, coborâre importantă în raport cu leu

 


Razie pe terasele din Cluj! Au fost date ZECI de amenzi

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter