Actualitate

STUDIU Pandemia scoate lumea din case. Oamenii petrec mai mult timp afară, în ciuda riscului de infectare

Sosirea virusului a afectat oamenii încă de la început, dar statul în casă nu a fost atât de dificil până la venirea verii, când temperaturile ridicate au devenit de nesuportat în apartamente.

STUDIU Pandemia scoate lumea din case. Oamenii petrec mai mult timp afară, în ciuda riscului de infectare STUDIU Pandemia scoate lumea din case. Oamenii petrec mai mult timp afară, în ciuda riscului de infectare

 

 


Când starea de urgență a impus oamenilor să stea în case, cu excepția anumitor activități, aceștia au început să petreacă mai mult timp în exterior, plimbând animalele de companie sau pentru activități sportive, pe care le amânau din cauza programului încărcat.

Pentru persoanele obișnuite să fie mai mereu plecate de acasă, starea de urgență a venit precum o lovitură dură în stomac, oblingându-i să stea închiși în casă. Fiecare om în parte, a căutat variante și motive ca să petreacă timp afară, odată cu venirea vremii bune.


Oamenii iasă din casă, dar evită spațiile aglomerate

La nivelul țării, numărul persoanelor care s-au plimbat prin parcuri și prin natură, a crescut cu 73%, dar creșterea numărului de persoane care aleg să petreacă timp în astfel de locuri sau obiective turistice exterioare se poate remarcă la nivelul întregii Europe.

Conform unei analize Our World in Data, numărul persoanelor care merg în spații în aer liber în luna august a explodat, în comparație cu lunile ianuarie și februarie. Alegerea petrecerii timpului în aer liber poate fi motivată și de dorința de a evita riscul infectării cu noul coronavirus din spațiile închise și aglomerate.


Citește și:

Unde poți merge în weekend? 10 locuri mai puțin explorate din Cluj, care te feresc de aglomerație!

 


 

abonare newsletter