Actualitate

Moșia de pe Valea Seacă a lui Alexandru Vaida-Voevod, DE VÂNZARE. Suma FORMIDABILĂ cerută de proprietari

Moșia de pe Valea Seacă aparținând odată omului politic Alexandru Vaida-Voevod a fost scoasă la vânzare.

Moșia de pe Valea Seacă a lui Alexandru Vaida-Voevod, DE VÂNZARE. Suma FORMIDABILĂ cerută de proprietari Moșia de pe Valea Seacă a lui Alexandru Vaida-Voevod, DE VÂNZARE. Suma FORMIDABILĂ cerută de proprietari

 

 


Potrivit agentului imobiliar care a publicat anunțul, aceasta datează din anii 1600, fiind moștenită de al 28-lea Prim Ministru al României, Alexandru Vaida-Voevod, de la bunicul său. Omul politic a dat-o mai departe ca moștenire fiicei sale, care impreuna cu sotul ei, au reconstruit-o din temelii și au transformat-o într-o vilă modernă (anii 1932-1934). În anul 1948, statul comunist acaparează moșia și vila, fiind lăsată în paragină.

 


Moșia a primit o nouă viață în anii '90, când a intrat din nou în proprietate privată și a fost consolidată și renovată. O nouă renovare a avut loc și în anul 2003.

Inițial, conacul a avut 5 camere mari, cu îinălțimi de 3 metri și cu deschideri generoase vitrate, către oraș, dar a fost recompartimentat și în momentul de față are un număr de 18 camere, 7 băi, 2 terase și o gradină de 2.100 mp.


Are o suprafață utilă de 540 mp, distribuiți pe 3 nivele, parter, etaj și mansardă și beneficiază de toate utilitățile.

Proprietarul cere aproape 400.000 de euro pe casă și teren!

Prețul de vânzare a casei și terenului care o înconjoară este de 397.000 euro.


Ramona Casian, agentul imobiliar care se ocupă de vânzarea casei a explicat modul de evaluare a prețului. Ea arată că, pe aceeași stradă, pretul terenului este 100 euro/mp pentru teren intravilan (fără utilități) și 50 euro mp pentru teren extravilan. Costul unui imobil la roșu este de aproximativ 500 euro/mp.

„După un calcul simplu, 2.300 mp teren cu toate utilitățile și intravilan este 230.000 euro. Ca să faci o construcție de 540 mp utili ar fi aproximativ 270.000 euro semifinisat. Total: 500.000 euro semifinisat, costul finisajelor diferă foarte mult de la caz la caz”, a expilcat agentul imobiliar.


Clujenii au sărit ca arși: Cred că e o glumă!

Zeci de comentarii au apărut la postarea cu anunțul de vânzare, internauții considerând că prețul este mult prea mare pentru ce se oferă în schimb. 

„Cine are 400.000 de euro își face conac ...că arată ca din anii 1600 cu adevărat. (...) Termenul de conac în cazul ăsta nu se apropie. Mult noroc vânzătorilor”, a scris un utilizator.

„500 de euro/mp pentru acea clădire? Evaluarea a făcut-o preotul din Popești? Cred că e o glumă. 75-80 euro/mp preț real intră în acea zonă, vorbim de un preț la care se poate vinde. Si un 100-150 de mii pentru clădire. Un 250.000-275.000 just. 400.000 niciodată!!!”, a spus un alt utilizator Facebook.

Altcineva a spus: „Construcția este într-o stare jalnică, ca și vecini mai jos este gaterul de la Dm Tămaș, unde e un zgomot infernal plus se ridică pulbere de rumeguș, iarna se face foc cu lemn, un fum gros pe toată Valea Seacă. Restaurarea clădirii e colosală la bani, e într-o stare jalnică. Prețul afișat e de zonă centrală. Nu pe hotarele Clujului.”

 

CITEȘTE ȘI

Hotelul Continental din centrul Clujului, DE VÂNZARE. Clădirea are 105 camere și 80 de băi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter