Politică

Ungureanu amenință că se retrage din cursa pentru Primăria Cluj-Napoca: „Nu pot să susțin candidatura având în echipă un coleg cu trecut penal”

Deputatul Emanuel Ungureanu a amenințat că își va retrage candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca, dacă USR nu va găsi o cale să excludă din partid un coleg cu probleme penale în trecut.

Ungureanu amenință că se retrage din cursa pentru Primăria Cluj-Napoca: „Nu pot să susțin candidatura având în echipă un coleg cu trecut penal” Ungureanu amenință că se retrage din cursa pentru Primăria Cluj-Napoca: „Nu pot să susțin candidatura având în echipă un coleg cu trecut penal”

 

 


Candidatul USR la Primăria Cluj-Napoca a postat, pe un grup intern al partidului, un mesaj prin care anunța că va ieși din cursa pentru funcția de primar, dacă un coleg de partid, fost condamnat penal, va fi inclus pe lista candidaților pentru Consiliul Local. Contactat de Monitorul de Cluj, el a explicat că le-a solicitat colegilor să găsească o soluție.

 


„Deocamdată este o chestiune care este în stand-by, în sensul că le-am spus cât se poate de serios colegilor mei că trebuie să repare o eroare care a apărut la un moment dat și care nu a putut fi reparată până acum de către colegii mei, respectiv, pe listele de consilieri locali, s-a strecurat un domn care a avut în trecut o problemă penală și le-am spus cât se poate de serios colegilor mei să găsească o soluție pentru că nu pot să mă prezint în fața clujenilor cu o echipă din care face parte un coleg care are un trecut cel puțin discutabil. Colegii mi-au promis că vor găsi o soluție, sper să o facă”, a delcarat Emanuel Ungureanu.

„Le-am solicitat ferm colegilor să repare eroarea”

Întrebat dacă a dat un ultimatum cu privire la candidatura sa la Primăria Cluj-Napoca, politicianul a răspuns: „Să nu folosim cuvinte mari, le-am spus colegilor să rezolve problema, ultimatumuri dau oamenii în altă situație. Le-am solicitat ferm colegilor să repare această eroare. Chiar dacă a fost o amendă penală, în orice circumstanță, noi suntem un partid care ținem la integritate și la competență pe bune, nu doar în vorbe și de aceea vreau să se găsească o soluție. Ca peste tot, în partid se mai strecoară și oameni care își ascund trecutul, dacă am aflat de acesete lucruri, e normal să încercăm să le rezolvăm intern”.


„E complicat să răspunzi unui atac, unui titlu «Ungureanu are în echipă un penal»”

Ungureanu spune că, deși colegul său a fost reabilitat de lege și de societate, o candidatură a sa la Consiliul Local ar afecta grav imaginea partidului, a cărui mesaj constant a fost „Fără penali în funcții publice”.

„Nicio chestiune pe care o discuți pe un grup intern nu mai rămâne intern, eram perfect conștient de asta. Cineva dintre colegi a dat informația, bine a făcut, nu e niciun secret și nu suntem o sectă, suntem un partid. Cred că toată lumea din Cluj-Napoca îmi cunoaște principiile și valorile, nu cred că cineva a tresărit când am spus că nu voi admite în echipa mea un condamnat penal. Și colegii mei din USR au fost puși într-o situație delicată, pentru că din punct de vedere legal, omul acela nu are cazier, condamnarea a fost de mai demult, dar din punctul de vedere al imaginii noastre, ne-ar afecta o asemenea candidatură pe un loc eligibil în consiliul local, de aceea am spus colegilor să găsească o variantă elegantă, nu am dat nici numele colegului, el fiind reabilitat de lege și de societate, însă din punct de vedere a imaginii generale, e complicat să răspunzi unui atac, unui titlu «Ungureanu are în echipă un penal», nu? Standardele pe care le avem pentru alții este important pentru mine să fie convertite și în standarde interne”, a adăugat deputatul USR.


În caz contrar, Ungureanu rămâne deputat

În cazul în care conducerea partidului nu va găsi o cale legală prin care fostul condamnat penal să fie exclus din partid, Emanuel Ungureanu a spus că va rămâne în partid și va cere sprijin pentru obținerea unui nou mandat în funcția de deputat.

„Dacă nu, nu este nicio problemă, nu se termină lumea, nu e vreo tragedie. Merg mai departe cu munca mea de deputat, o să le cer colegilor sprijinul și pentru un al doilea mandat de deputat, dar nu pot să susțin o candidatură la primărie, având în echipă un coleg cu un trecut penal”, a afirmat Ungureanu.


CITEȘTE ȘI

„Boc e SUPERPOPULAR, șansele sunt MICI!”, recunoaște Emanuel Ungureanu. De ce candidează deputatul la Primăria Cluj-Napoca?

 

abonare newsletter