Actualitate

Controlorul fără mască a fost trecut pe un post inferior

CFR Călători a decis trecerea pe un post inferior, de manevrat vagoane, a controlorului de tren filmat fără mască, luni dimineața.

Controlorul fără mască a fost trecut pe un post inferior Controlorul fără mască a fost trecut pe un post inferior

 

 


„CFR Călători s-a autosesizat cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală de către un angajat. În urma cercetării interne conform reglementărilor legale în vigoare, comisia de disciplină a decis ca șeful de tren să fie retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul călător. De asemenea, din funcția de șef de tren a fost trecut pe un post inferior, de manevrant vagoane. În același timp, salariul i-a fost diminuat corespunzător. CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu”, a informat CFR Călători.

Controlorul a spus că oamenii poartă masca „de proști”

Potrivit sursei citate mai sus, masca de protecție este obligatorie la bordurile trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu cât și pentru călători iar orice abatere de la această regulă va fi sancționată ferm conform reglementărilor în vigoare. Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie și în zonele de așteptarea a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.


Ministrul Transporturilor a reacționat

„Este regretabil că un astfel de individ poate transmite în spațiul public un astfel de mesaj. El nu s-a adresat celor 7, 8, 10 călători care erau în vagonul respectiv. Prin publicarea acelor imagini cu el, practic, și-a bătut jos de munca a zeci de mii de ceferiști care în această perioadă dificilă au știut să respecte regulile stabilite prin ordinul ministrului, ordin comun semnat cu ministrul Afacerilor Interne, respectiv ministrul Sănătății. Este de netolerat o astfel de atitudine”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Controlorul de bilete și unii dintre călătorii dintr-un tren CFR au fost filmați luni dimineața fără mască. Mai mult, controlorul a fost surprins în timp ce le spunea călătorilor că nu este pandemie și că „purtăm măștile de proști”.


Citește și:

VIDEO. Controlor din tren CFR îndeamnă călătorii să renunțe la masca de protecție: „Purtați mască de proști”

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter