Actualitate

OMS: Coronavirus nu a pornit din Wuhan. Care este sursa virusului COVID-19?

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat luni, 3 august, faptul că Wuhan s-ar putea să nu fi fost orașul de origine al noului coronavirus.

OMS: Coronavirus nu a pornit din Wuhan. Care este sursa virusului COVID-19? OMS: Coronavirus nu a pornit din Wuhan. Care este sursa virusului COVID-19?

 

 


Mike Ryan, oficial OMS, a anunțat demararea unor studii ample care vor avea ca scop depistarea speciilor de animale care au transmis virusului SARS-CoV-2 oamenilor.

„Faptul că semnalul de alarmă s-a declanșat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni”, a adăugat acesta.


Noi cercetări vor descoperi sursa virusului

China se va alătura investigației OMS pentru a alcătui o echipă internațională de experți care se vor deplasa în orașul Wuhan pentru a identificat lanțul de infecții, începând de la primele cazuri de COVID-19, care au apărut în acel oraș la sfârșitul anului 2019.

Cu toate că la începutul epidemiei cercetătorii chinezi au realizat studii asupra primelor cazuri și a pieței de produse marine din Wuhan, pentru a descoperi sursa de infectare de origine animală, „există anumite goluri în peisajul epidemiologic”, a precizat oficialul OMS.


E nevoie de un studiu retrospectiv

Acesta mai este de părere că este nevoie de un studiu epidemiologic mult mai amplu și retrospectiv pentru a cerceta legăturile dintre primele cazuri de COVID-19 la oameni.

Directorul general OMS a anunțat la finalul lunii iunie că o echipă de cercetători OMS se va deplasa în China pentru a pregăti toate demersurile pentru viitorul studiu.


Citește și:

STUDIU Coronavirus se poate transmite de la oameni la câini și pisici

 


16 persoane confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore la Cluj

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter