Actualitate

FOTO. Oradea amenajează un nou parc termal. Aquapark-ul de la Cluj mai așteaptă

Municipiul Oradea pregăteşte proiectul unui nou parc termal, cu 5 bazine în exterior și 12 în interior.

 

 


„Pe 3 hectare de teren, pe malul stâng al Crişului Repede, în locul unei părţi din actualul Ştrand Ioşia, pregătim o nouă zonă de recreere. Va fi un complex de bazine cu apă termală, 5 în exterior şi 12 în interior, o zonă de saună și tratamente, ponton în zona Crişului Repede. Toate facilităţile vor fi integrate într-o zonă verde, cu plante specifice zonelor cu ape calde. În luna august, vom supune proiectul spre aprobare în Consiliul Local. Finanțarea va fi asigurată, anul viitor, din fonduri europene și din contribuția orașului. Lucrările vor începe anul viitor și vor dura doi ani. Cu acest proiect, Oradea își va confirma poziția de oraș balnear”, a transmis primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

 


Administrația intenționează să depună un proiect de finanțare pe fonduri europene, pe o axă de finanțare de turism și de stațiuni balneare care să permită finanțarea Grădinii termale Ioșia.

Se dorește realizarea unui complex reprezentativ, modern, care să intre în armonie cu elementele naturale înconjurătoare. Suprafața destinată pentru complexul propus va fi de 3,24 ha. Această suprafață va putea fi extinsă într-o etapă ulterioară, iar capacitatea complexului va fi pentru un aflux de aproximativ 1.700 persoane/zi/timp de vară, respectiv 600 persoane/zi/timp de iarnă.


Se vor amenaja locuri de parcare pe amplasament în concordanță cu necesitățile obiectivului, respectiv minimum 147 locuri, la care se adaugă locurile de parcare existente în jurul amplasamentului.

Proiectul aquapark-ului din Cluj, în aer

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunța la începutul anului că are în plan trei noi locații pentru a prelua proiectul aquaparkului, inițiativă pentru care s-a plătit proiectarea și a fost validată în Consiliul Local.


„Nu este o noutate că tot ceea ce înseamnă susținerea politicii de spații verzi în oraș este constantă. Aquaparkul se va face în Cluj, dar nu se va face pe această locație pe care am discutat-o inițial, adică în parcul Est. Avem în analiză alte trei soluții alternative pe care le vom implementa, după discuții cu dumneavoastră, astfel încât să realizăm un proiect care să-i multumească pe cei mai mulți. Am fost receptiv la mesajele pe care le-ați trimis, am analizat toate implicațiile, pozitive și negative. Suntem în măsură să spunem că avem și alte trei alternative la care lucrăm ca locații. Când vom fi pregătiți cu ele o sa vi le spunem public”, a spus Emil Boc.

Întrebat de jurnaliștii Monitorul de Cluj, în urmă cu aproximativ o lună, despre locațiile luate analizate pentru construirea aquapark-ului, primarul Emil Boc a evitat să ofere un răspuns, arătând că presa va fi informată atunci „când avem toate datele pentru a fi comunicate public”.


În lipsa unor facilități de tip aquapark, mulți clujeni își petrec mai ales zilele de weekend călduroase la parcurile tematice din județul vecin.

CITEȘTE ȘI

Clujenii s-au înghesuit în acest weekend la scaldă, în Oradea

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter