Actualitate

Testul COVID, obligatoriu și pentru românii care merg în Grecia cu avionul

Dacă până acum, testul pentru coronavirus era obligatoriu doar pentru românii care intrau în Grecia pe cale terestră, autoritățile au decis astăzi să extindă măsura și pentru turiștii care ajung cu avionul.

Testul COVID, obligatoriu și pentru românii care merg în Grecia cu avionul Testul COVID, obligatoriu și pentru românii care merg în Grecia cu avionul

Pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România şi Bulgaria, începând cu data de 28 iulie trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, în conformitate cu informaţiile comunicate oficial de autorităţile elene, a anunţat MAE.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective, menţionează MAE.


Potrivit sursei citate, prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii şi nici completarea formularului electronic PLF/Passanger Locator Form şi prezentarea codului QR.

În mod special, pasagerii care sosesc cu zboruri în data de 28 iulie sau 29 iulie şi care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare vor fi testaţi la sosire pe aeroporturile din Grecia.


MAE precizează că toate condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, pe la punctul de frontieră terestră Kulata-Promachonas, rămân neschimbate.

CITEȘTE ȘI


RESTRICȚII de călătorie pentru români, în tot mai multe țări europene. Lista actualizată

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter