monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Dezbatere publică privind amenajarea pădurii urbane Făget

Primăria Cluj-Napoca, prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) continuă seria de consultări publice, printr-o nouă dezbatere online.

Dezbatere publică privind amenajarea pădurii urbane Făget

Marți, 21 iulie 2020, începând cu ora 17:00, va avea loc dezbaterea publică cu tema „Concept de amenajare Pădurea Făget”. În cadrul unui proiect european, experți în amenajarea pădurilor urbane vă vor prezenta o serie de propuneri de intervenții minimale și în respect cu spațiul verde, care va permite amenajarea unui amplasament restrâns din pădurea aflată în imediata proximitate a Clujului în scopul creșterii calității acestuia ca loc de petrecere a timpului liber.

Aceasta va fi organizată online, prin intermediul platformei ZOOM și va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC - Centrul  de Inovare și Imaginație Civică.


Pentru înscrierea la cuvânt, clujenii interesați pot adresați o solicitare în opțiunea „mesaj” a paginii CIIC - Centrul de Inovare și Imaginație Civică, urmând să le fie transmis linkul de ZOOM în ziua dezbaterii.

Pădurea – parc Făget va fi amenajată pe o suprafață de peste 40 de hectare. Studiul de fezabilitate este în curs de realizare.


Dezbateri pentru viitorul Clujului, în fiecare marți din luna iulie

Primăria Municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj au început activitățile pentru Strategia Integrată de Dezvoltare Urbana (SIDU) - Cluj 2030, proces care va fi realizat cu expertiza Băncii Mondiale. În acest sens, în perioada următoare au fost inițiate o serie de consultări și dezbateri publice pe teme sectoriale importante în realizarea SIDU. Având în vedere recomandările legale cauzate de criza produsă de COVID 19, dezbaterile programate pe durata lunii iulie 2020 vor fi organizate cu ajutorul instrumentelor digitale, unde clujenii sunt invitați să se alăturate demersului primăriei.

Până acum, au avut loc două dezbateri din cadrul proiectului, respectiv Regenerarea urbană, în data de 7 iulie și Clujul verde, în 14 iulie.


Aceste dezbateri sunt parte a proiectului „Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Proiectul are două componente:


- design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA.

- utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI

Cluj-Napoca va avea încă 100 de hectare de parcuri, până în 2030. Investiții de peste 100 mil. euro în latura verde a orașului