Actualitate

Dispar „cazanele” din Cluj-Napoca! Mașinile Non-Euro, Euro 1 și Euro 2 ar putea fi INTERZISE

Primăria Cluj-Napoca intenționează să interzică accesul mașinilor non euro, Euro 1 și Euro 2 în oraș sau în anumite zone ale municipiului.

Dispar „cazanele” din Cluj-Napoca! Mașinile Non-Euro, Euro 1 și Euro 2 ar putea fi INTERZISE Dispar „cazanele” din Cluj-Napoca! Mașinile Non-Euro, Euro 1 și Euro 2 ar putea fi INTERZISE

Primul pas pentru interzicerea mașinilor vechi a fost crearea unui sondaj în cadrul dezbaterii „Clujul Verde” organizat în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică.

Clujul are probleme tot mai mar din cauza poluării aerului din oraș, iar în cadrul dezbaterii „Clujul Verde” s-a discutat și posibilitate reducerilor emisiilor de dioxid de carbon prin interzicerea mașinilor vechi cu un grad mare de poluare în oraș.


Paris, Berlin sau Viena au interzis mașinile vechi

Marile orașe din Europa au ales să interzică deja mașinile vechi, fiind impuse restricții în diferite zone sau la nivelul întregului oraș.  Multe dintre „rablele europei” ajung astfel în România, deoarece aici pot fi repuse în circulație, iar prețul lor este unul mic.

Sondaj pe facebook pentru interzicerea „cazanelor”

Ovidiu Cîmpean, directorul CIIC, a lansat un sondaj pe facebook  în timpul dezbaterii pe tema interzicerii mașinilor vechi în Cluj-Napoca. Numărul celor care au răspuns nu a fost unul uriaș, însă votanții au ales în proporție de peste 80% interzicerea autoturismelor Non-Euro, Euro 1, Euro 2.


Cluj-Napoca are mari probleme cu calitatea aerului, iar Primăria a anunțat că până în 2024 va găsi o metodă prin care să reducă poluarea.

Citește și:


Clujul, pe lista neagră a orașelor cu nivel ridicat de poluare. CE: „România nu a respectat limitele maxime de dioxid de azot“

 

Clujul, la fel de poluat ca Bucureștiul. Deputat clujean, despre poluarea din oraș

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter