monitorulcj.ro Menu
Actualitate

PROGNOZA METEO până în 10 august. Cum va fi vremea în următoarea lună?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 13 iulie - 10 august 2020.

PROGNOZA METEO până în 10 august. Cum va fi vremea în următoarea lună?

 În următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi ușor mai scăzute decât cele obișnuite, însă la începutul lunii august, temperaturile se vor situa ușor peste cele specifice.

Săptămâna 13.07.2020 – 20.07.2020


Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020


Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice, dar și ușor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 27.07.2020 – 03.08.2020


Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de nord a țării, dar și ușor mai ridicate în sud și sudest. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile din sud-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020


Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

ANM precizează că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.


CITEȘTE ȘI

Vremea iulie 2020: se anunta canicula extrema! Cat de cald va fi in Romania