Actualitate

Încă o țară europeană a impus restricții pentru români! În ce state e obligatorie izolarea?

Încă un stat european a impus izolarea românilor care intră în țară, devenind a zecea care impune restricții pentru călătorii din România.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că, începând de joi, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda „le este recomandată ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile” din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.

De asemenea, MAE precizează că, potrivit Ministerului olandez al Sănătății, Bunăstării și Sportului, toți pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Țărilor de Jos, indiferent de țara din care sau spre care călătoresc, au obligația de a completa o declarație de sănătate pe propria răspundere.


Ce alte țări au impus restricții pentru români?

Alte țări care au luat măsuri față de persoanelor provenite din România sunt:

- Austria: românii vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat medical (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile.


- Finlanda: este obligatorie intrarea în carantină timp de 14 zile a tuturor cetățenilor care intră pe teritoriul Finlandei.

-  Irlanda: toți pasagerii care sosesc în Irlanda trebuie să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile.


- Letonia: cetățenii români care intră pe teritoriul Letoniei sunt obligați să rămână 14 zile în autoizolare.

- Lituania: este permisă intrarea în țară, dar cu recomandarea de autoizolare vreme de 14 zile. Măsura nu este obligatorie.


- Malta: Interdicție totală pentru cetățenii români de a intra pe teritoriul Maltei, valabilă până pe 15 iulie.

- Slovacia: Românii care intră pe teritoriul Slovaciei sunt obligați să prezinte la graniță un test negativ la coronavirus, care să nu fie mai vechi de 4 zile


- Marea Britanie: Toți românii care intră pe teritoriul Marii Britanii începând cu 10 iulie sunt obligați să se auto-izoleze timp de 14 zile.

Vezi aici lista pusă la dispoziție de MAE cu țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.

CITEȘTE ȘI

Tot mai multe state reintroduc restricțiile pentru români. Țările ce nu mai permit accesul românilor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter