Actualitate

Tot mai multe state reintroduc restricțiile pentru români. Țările ce nu mai permit accesul românilor

După creșterea numrăului de infectări cu noul coronavirus din ultima vreme, mai multe țări au interzis accesul românilor şi altele îl condiţionează.

Tot mai multe state reintroduc restricțiile pentru români. Țările ce nu mai permis accesul românilor Tot mai multe state reintroduc restricțiile pentru români. Țările ce nu mai permis accesul românilor

Cu tot mai multe cazuri noi de COVID-19, românii încep să primească interzis sau parţial interzis în unele ţări. România a ajuns pe locul patru în topul statelor europene cu cea mai mare rată de infectare la o sută de mii de locuitori.  

Astfel, 10 state europene au impus restricţii de călătorie cetăţenilor români după creşterea alarmantă a numărului de infectări din România, în condiţiile în care doar Suedia, Portugalia şi Luxemburg depăşesc România la numărul de cazuri noi de COVID-19 la o sută de mii de locuitori.


Trei ţări au anunţat deja că nu mai permit accesul cetăţenilor români: Malta, Norvegia şi Finlanda. De asemenea, Cipru a anunţat că românii vor fi primiţi în interiorul graniţelor doar dacă prezintă un raport medical, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în care să se certifice că vizitatorul a fost testat negativ la noul coronavirus. 

În acelaşi timp, alte state nu au fost atât de severe şi permit accesul românilor, însă le impun 14 zile de izolare sau carantină, în funcţie de caz. Este vorba despre Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia.


Interzis în Grecia?

Autorităţile de la Atena le-ar putea interzice şi românilor accesul în Grecia, măsura fiind deja luată în cazul cetăţenilor sârbi. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a avertizat că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 ce vor fi înregistrate în ţările de origine ale turiştilor.  

România a urcat peste 20 de locuri în câteva zile

România a ajuns pe locul patru la capitolul ratei de infectare la o sută de mii de locuitori în numai câteva zile, conform portalului statista.com. Pe 2 iulie, ţara noastră ocupa numai locul 28, dar explozia de infectări, în jur de 400 de noi cazuri pe zi, ne-a adus pe poziţie fruntaşă.  


CITEȘTE ȘI

Ministrul Sănătății: „Suntem pe a doua pantă ascendentă”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter