Actualitate

Cozi interminabile la intrarea în Grecia. Turiștii sunt testați aleatoriu de COVID-19

Cozi kilometrice, la propriu (peste 14 km), la vama Kulata, in nordul Greciei. Timpul de așteptare este de peste 7 ore.

Cozi interminabile la intrarea în Grecia. Turiștii sunt testați aleatoriu de COVID-19 Cozi interminabile la intrarea în Grecia. Turiștii sunt testați aleatoriu de COVID-19

Cetățenii români și bulgari sunt testați prin sondaj (aleatoriu) împotriva coronavirusului. Sârbii sunt testați toți la trecerea frontierei, ceea ce crește mult timpul de așteptare. Serbia este noul focar de Covid-19 al Europei, iar grecii au decis să închidă aproape toate punctele terestre de trecere a frontierei.

Oamenii au scris pe mai multe grupuri de Facebook că încă de la 5 dimineața stau în coloane. Unii au ieșit din autoturisme și așteaptă cu copiii pe asfalt.


Cozi interminabile la intrarea în Grecia. Turiștii sunt testați aleatoriu de COVID-19

Turiştii români care ajung în vama de la Kulata şi-au povestit experienţa de la intrarea în Grecia.

Unul dintre ei, ajuns acolo la ora 3:30 dimineaţa spune că a stat 2 ore în punctul de frontieră chiar dacă nu erau maşini multe şi nu le-au fost cerute declaraţiile completate anterior online. Însă a fost printre cei selectaţi pentru testarea COVID.


Acesta povesteşte că selecţia a fost pur aleatorie, nu i-au fost verificate alte documente şi nu a fost supus unui test de grad de risc.

A reuşit să scape uşor pentru că i-a prezentat doctorului rezultatul testelor COVID făcute în România cu mai puţin de 72 de ore înainte.


CITEȘTE ȘI:

Pasagerii unui avion Cluj-Creta, testați de COVID-19, fără nicio explicație

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter