Actualitate

Se deschide sezonul de agrement canotaj pe lacurile Chios și Gheorgheni 1

Vara vine cu vești bune de la RADP Cluj-Napoca pentru cetățenii municipiului Cluj-Napoca.

Se deschide sezonul de agrement canotaj pe lacurile Chios și Gheorgheni 1 Se deschide sezonul de agrement canotaj pe lacurile Chios și Gheorgheni 1

„Începând cu ziua de sâmbătă, 4 iulie 2020, deschidem activitatea de agrement la lacurile Chios și Gheorgheni 1, locații care au beneficiat de lucrări de modernizare în cursul acestui an. Astfel, la Lacul Chios s-au efectuat lucrări de consolidare a malurilor lacului, precum și lucrări de reparare a zonei deversorului. Aceste lucrări vin în completarea celor efectuate pe parcursul anilor precedenți, prin care s-a înlocuit conducta care asigura circuitul de ieșire a apei din lac, respectiv aducțiunea de apă din Canalul Morii. Totodată, la Lacul Gheorgheni 1, printr-un parteneriat încheiat cu Administrația Bazinală de Apă Someș - Tisa, Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj, lacul a fost curățat de vegetația invazivă, astfel încât acum asigură condiții excelente de relaxare într-o plimbare cu hidrobicicleta”, au transmis reprezentanții RADP Cluj.

Cei care aleg să se destindă în parcul central al orașului, la Lacul Chios, trebuie să știe că baza de agrement este dotată cu 6 dragoni, 9 flamingo, 2 lebede și 11 mașinuțe, toate dotate cu veste de salvare. Totodată, vor putea admira două perechi de lebede albe și o pereche de lebede negre. La rându-le, clujenii care vor alege să-și petreacă timpul liber la Lacul Gheorgheni 1 se vor bucura de serviciile a 3 dragoni, 3 flamingo, 3 lebede și 9 mașinuțe, firește, dotate, cu veste de salvare. În plus, baza din Gheorgheni beneficiază de o șalupă pneumatică pentru intervenție în caz de urgență.


Dar cea mai bună veste pentru clujeni este aceea că tarifele pentru închirierea pentru 30 de minute a unei ambarcațiuni în cele două baze de agrement au rămas neschimbate, și anume 6 lei (pentru copiii între 4 și 14 ani), respectiv 12 lei (pentru copiii de peste 14 ani și adulți). Copiii cu vârsta sub 4 ani au accesul gratuit, cu condiția să fie însoțiți de măcar un adult.

Programul de funcționare pentru public este în intervalul orar 10:00 – 20:00, pentru Lacul Chios, respectiv 12:00 - 20:00, pentru Lacul  Gheorgheni 1.


Lebedele s-au întors pe Lacul Chios din Parcul Central. Sunt mai multe decât anii trecuți!

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter