Actualitate

Lebedele s-au întors pe Lacul Chios din Parcul Central. Sunt mai multe decât anii trecuți! - FOTO

Vedetele Parcului Central din Cluj-Napoca, lebedele albe, au revenit pe Lacul Chios.

Primăria a readus lebedele pe lac pentru sezonul cald. De data aceasta, cel mai probabil din cauza măsurilor de restricție, lebedele s-au întors mai târziu ca niciodată, însă sunt mai multe decât anul trecut!

„Avem oaspeți de seamă în Parcul Central din Cluj-Napoca: lebedele au revenit pe Lacul Chios! În această săptămână, pe Lacul Chios au fost aduse 3 perechi - 2 perechi albe și o pereche neagră. Spre deosebire de anii anteriori, anul acesta au ajuns 6 lebede care vor încânta clujenii în momentele de relaxare din Parcul Central”, a transmis primarul Emil Boc.


Lebedele, principala atracție din Parcul Central

În ultimii ani, lebedele au devenit una dintre atracțiile principale din Parcul Central. Pe perioada sezonului cald clujenii și turiștii se pot bucura de grațioasele păsări și de rațele care însuflețesc și dau un farmec aparte Lacului Chios.

CITEȘTE ȘI: Vreți să hrăniți păsările din Parcul Central? Riscați o amendă!

Lebedele au fost donate Municipiului Cluj-Napoca, în baza unei colaborări între Primăria Cluj-Napoca prin Direcția Ecologie Urbană și Grădina Zoologică Târgu-Mureș.


Pe timpul sezonului rece, lebedele se află în grija RADP Cluj-Napoca, unde dispun de medic veterinar, care le ține sub supraveghere și le hrănește corespunzător: cu amestec de grâu, porumb și salată verde.

Povestea lebedelor din Parcul Central

Povestea lebedelor din Parcul Central Cluj-Napoca a pornit de la visul a doi frați ce au copilărit în Cluj-Napoca. Când erau copii, mama acestora le povestea despre lebedele ce trăiau cândva în orașul lor și cât de frumos era Clujul de odinioară. Cei doi nu au uitat imaginea Clujului cu lebede, astfel că, în 2016 s-au decis să se implice, să își transforme visul în realitate. Celor doi frați, Andrei Miclăuș, inginer IT într-un program de cercetare în Germania și Alexandru Miclăuș, student la facultatea de Automatică și Calculatoare din Cluj-Napoca, li s-au alăturat alți trei prieteni: Marius Muste, medic veterinar, Daiana Prodan, medic stomatolog și Alexandru dr. Stermin, șef lucrări la Facultatea de Biologie și Geologie UBB Cluj. Împreună, cei cinci tineri au solicitat și primit sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pentru inițiativa lor dedicată întregii comunități.


De asemenea, au obținut alături de primărie sprijinul Grădinii Zoologice Târgu Mureș, de unde, cu susținerea directorului Horațiu Gorea, clujenii au primit primit în dar prima pereche de lebede în data de 1 august 2016.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI INCREDIBILE cu lebedele de pe lacul Tarnița: „Vin și iernează în România pentru că au hrană”

Ultimele Stiri
abonare newsletter