Actualitate

Adevărul neștiut despre usturoi. Ce greșeală fac românii când mănâncă usturoi

Adevărul neștiut despre usturoi. Românii fac această greșeală când mănâncă usturoi

Adevărul neștiut despre usturoi. Ce greșeală fac românii când mănânca usturoi Adevărul neștiut despre usturoi. Ce greșeală fac românii când mănânca usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai folosite alimente din bucătăria românească. Pe lângă că dă un gust delicios mâncării, usturoiul are și numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, românii pot să își pună sănătatea în pericol doarece fac o greșeală când mănâncă usturoi.

Adevărul neștiut despre usturoi. Ce greșeală fac românii când mănâncă usturoi

De cele mai multe ori, românii aleg să cumpere usturoi importat din China, care este periculos pentru sănătatea noastră din cauza modului în care chinezii îl cultivă. Chinezii, pentru a face usturoiul să crească mai repede, folosesc numeroase chimicale, printre care parathionul și phoratul, pot să aibă un efect îngrozitor asupra organismului.


De asemenea, pentru ca usturoiul să fie frumos, atractiv pentru cumpărători, chinezii folosesc clor pentru a-l alibi, ca să arate cât mai bine pe rafturile magazinelor.

Sunt folosiți și hormoni sau inhibatori de creștere pentru ca usturoiul să nu se strice, să reziste cât mai mult, atât în magazine, cât și în casele oamenilor.


Ce greșeală fac românii când gătesc usturoi

Usturoiul poate să aibă efecte negative asupra organismului și dacă este prăjit prea mult, iar românii tind să facă această creșeală. Ustoriul nu trebuie prăjt, ci doar puțin călit.

Cu toate că usturoiul este considerat un antibiotic natural și este indicat să consumăm când suntem răciți, prea mult usturoiu poate să devină dăunător pentru sănătatea noastră. Usturoiul, consumat în cantități prea mari poate să provoace arsuri la stomac și, în timp, chiar să cauzele probleme de digestie.


Dacă mâncăm prea mult usturoi nu doar că vom avea probleme cu respirația, ci vom emana și un miros neplăcut, deoarece tot usturoiul va fi eliminat prin transpirație.

Așadar, trebuie să avem grijă ce fel de usturoi cumpărăm, cum îl gătim și să consumăm o cantitate moderată.


CITEȘTE ȘI:

Adevărul ascuns despre ceapă. Greșeala pe care o fac toți românii când mănâncă ceapă

 


 

.

Ultimele Stiri
abonare newsletter