Actualitate

Strada Doina Cornea, în procedură administrativă. Boc: „M-am ținut de cuvânt. Știu că vor fi nemulțumiri”

Primarul Emil Boc a declarat că a depus o solicitare pentru schimbarea numele străzii Alba Iulia în „strada Doina Cornea”, în semn de respect pentru dizidenta anti-comunistă.

Strada Doina Cornea, în procedură administrativă. Boc: „M-am ținut de cuvânt. Știu că vor fi nemulțumiri” Strada Doina Cornea, în procedură administrativă. Boc: „M-am ținut de cuvânt. Știu că vor fi nemulțumiri”

Edilul a spus propunerea este în procedură administrativă, urmând ca după aprobarea solicitării, strada Alba Iulia din cartierul Andrei Mureșanu să poarte numele cunoscutei opozante a sistemului comunist.

"M-am ținut de cuvânt cu Doina Cornea, ce am discutat de multă vreme. Am înaintat propunerea ca strada Alba Iulia să fie schimbată în strada Doina Cornea, acolo unde este viitoarea casă memorială Doina Cornea, ca o fromă de respect pentru un om al României și un suflet drag al țării acesteia, care a avut curajul pe care mulți români nu la-au avut în vremurile acelea complicate din perioada comunismului. Este o formă minimă de respect pe care orașul o poate aduce pentru Doina Cornea. E în faza de procedură administrativă aprobarea solicitării", a declarat Emil Boc, într-o intervenție la o emisiune online.


Primarul a spus că se așteaptă să fie și clujeni nemulțumiți de această schimbare, mai ales printre locuitorii străzii, care vor trebui să își schimbe actele.

"Știu că vor fi unele nemulțumiri pentru cei care locuiesc pe stradă, pentru că vor trebui să își schimbe actele odată cu schimbarea denumirii străzii, dar cred că efortul acesta minim îl putem face ca o formă de respect pentru ce a fost și este Doina Cornea pentru Cluj-Napoca și pentru România", a afirmat Boc.


Doi ani de la moartea Doinei Cornea

În urmă cu doi ani, în data de 4 mai, Doina Cornea, cunoscuta opozantă a regimului comunist, a murit, la vârsta de 89 de ani. În acea perioadă, primarul Emil Boc anunța că o stradă din Cluj-Napoca va fi denumită în onoarea disidentei anticomuniste. 

„Apreciez curajul Doinei Cornea, de neînvins de către securitatea comunistă. Doina Cornea va rămâne un model şi un exemplu de demnitate morală pentru societatea românească. Ca un omagiu şi o recunoaştere de către clujeni a luptei sale împotriva regimului totalitar comunist voi propune ca o stradă din municipiul Cluj-Napoca să poarte numele Doina Cornea!" a declarat Emil Boc în 2018.


CITEȘTE ȘI 

Ce s-a ales de strada cu numele Doinei Cornea? Au trecut doi ani de la moartea figurii emblematice a disidenței anticomuniste

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter