Actualitate

PROTEST al angajaților de la Drumuri și Poduri, după ce nu au fost plătiți de două luni

Angajații societății Drumuri și Poduri Județele Cluj au protestat în fața sediului companiei deoarece nu au mai primit bani. Firma este în insolvență și nu pare să se redreseze.

Protest al angajaților societății comerciale Drumuri și Poduri Județene Protest al angajaților societății comerciale Drumuri și Poduri Județene

Angajații SC Drumuri și Poduri Județene Cluj, aflată în subordinea Consiliului Județean, s-au adunat în această dimineață în curtea instituției pentru care lucrează ca să protesteze. Aceștia acuză executivul Consiliului Județean de faptul nu și-au mai primit salariale de aproape două luni.

Protest din cauza lipsei banilor


În timpul protestului, angajații au acuzat Consiliul Județean că nu au plătit facturile. Reprezentanții CJ neagă afirmația și spun că nu pot să facă mai multe pentru societatea comercială.

„Discutăm despre o societate comercială. Consiliul Județean, deși este acționar, nu este obligat ca din bani publici, din banii tuturor clujenilor care contribuie prin taxe și impozite la bugetul județului, să acopere faptul că această societate comerciala prin conducerea ei nu este în stare să se redreseze, nu este în stare să vină cu niște propuneri concrete de relansare, nu este în stare să participe la licitații și stă cu mâna întinsă după contractele pe care Consiliul Județean le-ar da sau după bani. Este o societate comercială la fel ca toate celelalte care activează în domeniul lucrărilor publice, dar nu putem să îi favorizăm. Este ilegal. Societatea este în insolvență în acest moment, are un administrator special, există un judecător sindic care trebuie să decidă în legătură cu ceea ce se întâmplă. Informațiile care au fost transmise astăzi de către angajați cum că ei nu și-au primit salariul din cauză că Consiliul Județean nu a plătit facturi sunt false. Toate facturile care au fost transmise de companie ca urmare a finalizării și recepționării lucrărilor pe care le-au făcut au fost plătite. Ce doresc dânșii să facă: performanță sau să stea cu mâna întinsă la Consiliul Județean? Repet, este vorba de o societate comercială! Bineînțeles că ne pare rău că acești oameni nu și-au primit banii, dar nu putem să sprijinim societatea într-un mod ilegal, nu putem să le dăm bani, cu atât mai mult cu cât ei sunt și în insolvență”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Valentin Jucan, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Cluj.


Drumuri și poduri, în insolvență de mai un an

DPJ Cluj SA , aflată în subordinea Consiliului Județean se aflau tot mai aproape de faliment de câțiva ani, din această pricină, în urmă cu un an și-au cerut insolvența.


CITEȘTE ȘI:

Societatea Drumuri și Poduri, aproape de faliment. Au cerut insolvență

Drumuri și Poduri Județene (DPJ) SA este în proprietatea Consiliului Județean și are ca obiect de activitate construirea, întreținerea, repararea și modernizarea drumurilor de interes județean. Aproape toate lucrările care s-au realizat pe drumurile județene din Cluj în acești ani au fost executate de DPJ Cluj SA.


Firma este cu un picior în groapa falimentului de câțiva ani. Deși a „mâncat" bani serioși din bugetul județului, situația societății nu s-a îmbunătățit.

Majorarea capitalului social nu i-a ajutat să se redreseze


În februarie 2018, Consiliul Judeţean Cluj a decis majorarea capitalului social cu suma de 8 milioane lei pentru capitalizarea societății în vederea plății datoriilor scadente și finanțarea activității curente, solicitare care a fost aprobată de Consiliul Judeţean Cluj doar după parcurgerea procedurilor în domeniul ajutorului de stat.

„Din Testul Investitorului Privat Prudent a reieșit faptul că rata de rentabilitate obținută în urma majorării capitalului social este superioară rentabilității așteptate de către un investitor privat prudent în economia de piață, considerându-se că randamentul propus al capitalului angajat de către județului Cluj, precum și rentabilitatea investiției, sunt rezonabile, eliminând astfel prezumția de ajutor de stat acordat societății Drumuri și Poduri Județene Cluj SA”, spune Consiliul Judeţean.

CITEȘTE ȘI:

Drumuri și Poduri Județene Cluj primeşte 2 mil. euro să se salveze de la insolvenţă

 

Sursă foto: InfoCluj.eu.

 

 

abonare newsletter