Actualitate

Un bloc de 5 etaje, ce va fi construit între case pe str. Decebal, așteaptă aprobarea consiliului local. Vecinii sunt nemulțumiți

Consilierii locai vor dezbate în ședința de joi, 2 iulie, un proiect privind Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui bloc de 5 etaje, pe strada Decebal.

Un bloc de 5 etaje, construt între case pe strada Decebal, așteaptă aprobarea consiliului local. Vecinii sunt nemulțumiți Un bloc de 5 etaje, construt între case pe strada Decebal, așteaptă aprobarea consiliului local. Vecinii sunt nemulțumiți

Potrivit proiectului de hotărâre, parcela pe care se solicită construirea, în suprafață de 825 mp este situată pe frontul estic al străzii Decebal, delimitată de parcele cu fond construit pe partea nordică, vestică și sudică. Pe parcelă există fond construit, două corpuri de clădire cu regim de înălțime P, imobile cu locuințe propuse spre desființare.

Pe acest teren, SC IMOBILIARE SRL și SC RINAT CONSTRUCȚII UTILAJE SRL doresc construirea unui imobil mixt de locuințe colective cu spații comerciale la parter, cu regim final de înălțime S+P+5E+R. Accesul, atât cel pietonal, cât și auto, se va face din strada Decebal. Locurile de parcare vor fi amenajate la subsol și la sol.


Vecinii se opun lipirii imobilului de proprietățile lor

În cadrul dezbaterii privind proiectul imobiliar, din 18.10.2019, mai mulți vecini s-au declarat nemulțumiți de soluția găsită de arhitecții de la Arhimar. Pe de o parte, Măgdaș Alexandru, reprezentând METALURGIA SCM, a atras atenția asupra faptului că geamurile de la baie și de la hol vor fi acoperite de noua clădire și a cerut respectarea prevederilor legale cu privire la distanța dintre imobile.

„Nu suntem de acord cu lipirea de imobilul nostru. Să se respecte prevederile legale în ceea ce privește distanța dintre imobile”, a arătat acesta.


De asemenea, Orban Iuliana și Orban Ștefan au arătat că geamul de la baie, dar și întreaga rețea de utilități este amplasată pe calcanul care ar urma să fie lipit de noul imobil. Ei au solicitat să se păstreze distanța între perete și parcare, deoarece doresc să izoleze casa.

„Nu sunt de acord cu lipirea construcției de casa mea din umrătoarele motive: toate instalațiile de apă, gaz, electrică, centrală termică, geam baie, aerisire hotă sunt pe peretele pe care ar urma să se construiască. Casa este veche și fundația de piatră și nu ar rezista procedurilor de săpături cu uitlaje grele”, au argumentat ei.


La fel, Hatos Adrian a afirmat că nu este de acord cu lipirea blocului de proprietatea sa, arătând că aceasta are două geamuri pe acest perete.

Colegiul Ana Aslan reclamă că blocul va umbri întraga școală

Reprezentanții Colegiului Tehnic Ana Aslan la dezbaterea de anul trecut au arătat că liceul se află la limita de proprietate cu terenul vizat de PUD, reclamând că realizarea unei asemenea construcții ar bloca intrarea luminii în sălile de clasă.


„Imobilul propus pentru construire este situat în vecinătate cu Colegiul Tehnic Ana Aslan . O asemenea construcție ar obstrucționa lumina pe toată lungimea clădirii liceului. Prin urmare, nu suntem de acord cu această construcție”, au arătat aceștia.

La acel moment, proiectantul lucrării a răspuns plângerii arătând că „conform studiului de însorire efectuat, pe baza căruia s-a obținut avizul Direcției de Sănătate Publică, clădirea școlii nu pierde din orele de lumină naturală prin umbra clădirii propuse”. 


CITEȘTE ȘI

Un bloc de 5 etaje „răsare” pe strada Traian. Vecinii se plâng că le va umbri casele!

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter