Educație

Primele rezultate la BAC vor fi afișate azi. Cum se depun contestații?

Marţi, 30 iunie, înaintea orei 12.00, vor fi afişate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat.

Primele rezultate ale Bacalaureatului vor fi afișate azi. Cum se depun contestații? Primele rezultate ale Bacalaureatului vor fi afișate azi. Cum se depun contestații?

Tot marţi, după ora 16.00, începe şi depunerea contestaţiilor pentru cei nemulţumiţi de notele primite. În perioada 1-4 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, iar pe 5 iulie candidaţii vor afla rezultatele finale.

Se pot depune contestații:


- marţi, 30 iunie - în intervalul orar 16-20

- miercuri, 1 iulie - în intervalul orar 8-12


Cererile de contestaţie pot fi depuse atât la instituţia de învăţământ unde a fost susţinut examenul de Bacalaureat, cât şi în format electronic. Elevii vor completa şi o declaraţie-tip prin care atestă că sunt informaţi asupra procedurii de contestare a notei iniţiale. În cazul în care candidatul nu a împlinit încă vârsta legală de 18 ani, declaraţia-tip va fi semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestuia.

Nota obţinută în urma reexaminării lucrării poate fi mai mică sau mai mare decât cea iniţială. În cazul lucrărilor notate iniţial între 4,50 – 4,99 sau al celor care au primit o notă mai mare sau egală cu 9,50, rezultatul final rămâne cel obţinut în urma contestaţiei. Restul vor primi o notă modificată în urma contestaţiei doar dacă aceasta diferă cu mai mult de 0,5 puncte de cea iniţială.


„Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.  Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează. Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv,  disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen”, informează un document al Ministerului Educaţiei.

Rezultatele la BAC, anonimizate

În premieră, anul acesta rezultatele examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională sunt anonimizate, astfel încât nimeni nu va putea vedea numele niciunui candidat asociat cu o notă. Totul se va desfăşura pe baza unor coduri unice, corespunzătoare fiecărui participant în parte.


Atât la avizier, cât şi pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020, vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afişate notele şi mediile obţinute. Fiecare candidat va avea la dispoziţie, în prealabil, codul corespunzător.

CITEȘTE ȘI


Doar 22 de note din 375 au rămas nemodificate la Evaluarea Națională după contestații în județul Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter