Actualitate

Semafor pe Observatorului, lângă sensul giratoriu de la Recuperare. Șoferii, împărțiți în două tabere

Un semafor cu buton a fost montat la trecerea de pietoni de pe strada Observatorului, lângă sensul giratoriu de la Spitalul de Recuperare. Subiectul a împărțit șoferii clujeni în două tabere.

Subiectul semaforului cu buton montat la trecerea de pietoni din apropierea sensului giratoriu a încins spiritele pe grupurile șoferilor clujeni. De o parte, șoferii din zonă consideră că măsura este binevenită, întrucât fluxul continuu de pietoni îngreuna circulația mașinilor și forma ambuteiaje. 

„Semaforul este pentru trecerea de pietoni. Sunt convins că cei care comentați aiurea nu circulați prin zona astfel încât să vedeți cum se trece în șir indian pe trecerea aia. Vouă vă place să treacă toată ziua câte un pieton pe trecere, să adormiți dând prioritate, cum era până acum și la sensul din Mărăști? Ah, stai, că majoritatea nu dați prioritate în cazuri dinastea.. Foarte bine că l-au montat. Timpul de roșu nu poate fi mare”, a comentat un șofer, pe grupul de Facebook Info Trafic jud. Cluj.


Alți șoferi împartășesc această opinie, considerând că semaforul va ajuta la fluidizarea traficului în zonă.

„Semafoarele astea cu buton chiar nu văd să încurce, dar dau mai multă siguranță pietonilor. Nu se face verde instant când apasă cineva și sunt temporizate. Dacă nu e nimeni să treacă, rămâne verde pentru mașini”, arată un alt utilizator al grupului.


„Cel mai util lucru, era cazul. De mult timp trebuia”, adaugă alt șofer.

Semafor lângă sensul giratoriu. Mulți șoferi cred că e o idee proastă

De cealaltă parte, mai mulți șoferi cred că montarea semaforului în proximitatea sensului giratoriu va bloca circulația și va forma cozi mai mari decât erau înainte.


„Trec zilnic pe acolo dar sunt convins ca giratoriul e mult mai eficient fără semafor. E drept cĂ de multe ori pietonii blochează sensul giratoriu, dar dacă tot se dorește o rezolvare eficiență, ar fi trebuit să facă un pasaj subteran pentru pietoni. Era cea mai bună soluție, iar spațiu în acel loc este pentru pasaj. Și pasajele respective ar ajuta în mai multe zone din Cluj. Au fost lucrări cu bugete mult mai costisitoare și cu siguranță nu costă cât metroul”, arată un șofer.

„La ore de vârf va fi blocat sensul giratoriu. România, te iubesc...de toți banii!”, a scris un șofer în rubrica de comentarii.


Alți șoferi consideră din start absurdă ideea de a monta semafor atât de aproape de un sens giratoriu și spun că doar în România este posibil așa ceva.

„Sens giratoriu cu semafor doar la noi se putea așa ceva. Suntem de tot râsul”, a afirmat un șofer din grup.


„Nu zic că nu e bun, dar puteau să mute trecerea de pietoni mai departe de sens. Zic și eu”, a adăugat un clujean.

CITEȘTE ȘI

Semafoare noi pe mai multe străzi din Cluj. VEZI LISTA

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter